אם אתם זוג צעיר שכבר החליט לקנות דירה אתם ודאי מכירים את ההתלבטות הזאת: כמה חדרים כדאי לקנות?
הרפורמה בתכנון והבנייה מחייבת הגדלת מספר הדירות הקטנות בכל פרויקט חדש, דירות שרובן הן בגודל של 75 מ"ר, שהיום קשה מאוד למצוא.
חיסכון של 200 אלף שקל בעשור
"כיום יש חזרה לדירות הקטנות שנובעת, לצערי באיחור, מהעובדה שהמחירים עלו, ואנשים מתחילים לחפש פתרונות זולים יותר", אומר אוהד דנוס, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין.
אם תתפשרו על הנוחות ותקנו דירת 3 חדרים בתחילת הדרך, תוכלו לחסוך לא פחות מכ-200 אלף שקלים בעשר שנים, לעומת מי שרכש דירת 4 חדרים.
"החיסכון הזה מגיע בעיקר מהריבית וההצמדה שמשלמים על המשכנתא שנלקחה על מנת לרכוש את אותו חדר רביעי", מסביר דנוס. "בנוסף, יש חיסכון גם בהוצאות השוטפות אם זה מים, ארנונה וועד בית".
ככל שתתקרבו למרכז הארץ כך החיסכון, לכאורה, יגדל. זוג שיקנה דירת 3 חדרים ולא ארבעה, בתל אביב למשל, יוכל לחסוך 228,850 שקל בעשר שנים. בגבעתיים ההפרש יעמוד על 216,540 שקל, בראשון לציון כ-200,000 אלף שקל, בנתניה החיסכון יגיע ל-162,630 שקל, בחדרה ל-177,100 שקל, ובאשקלון 167,850 שקל.
"אנחנו מדברים על בור רציני שיכול להיפער בתקציב של משפחה צעירה מדי חודש", מוסיף דנוס. "העניין הוא שעם עליית רמת החיים אנשים רוצים דירת 4 חדרים. הם רק לא מבינים שזה מה שגורם להם להוצאות הכבדות שהם לא יכולים לעמוד בהן".
"הבנו שאם אנחנו חושבים קדימה, אנחנו לא באמת צריכים דירת 4 חדרים, אז קנינו שלושה", אומר ניר יהב שרכש דירת 3 חדרים בגבעתיים. "המשכנתא הייתה נמוכה ב-300-400 אלף שקל, והבנו גם שהארנונה נמוכה יותר וכל התשלומים הנלווים. כרגע, אני לא ממש צריך ארבעה חדרים. יש לי תינוקת אחת, וגם אם יהיה לי עוד תינוק הם יגורו באותו חדר. זה בסדר גמור. גם אני גדלתי עם אחי באותו חדר. זה לא לכל החיים, אלא לעשר שנים בערך ואחר כך אוכל להשקיע את הכסף שחסכתי בדירה גדולה יותר".