הסלוגן הירוק שכתוב על המיחזורית הקרובה לביתכם, "זה טבעי שתמחזר", בהחלט מבוסס על המציאות בשטח. רוב הישראלים ממחזרים בקבוקים ופחיות ואם תהיתם מי אלו שממלאים את המיחזורית בבקבוקי מים מינרליים ריקים ומי עומד במכנסיים קצרים ומשחיל את העיתונים למתקן המיחזור, אתם ממש מיעוט נכחד. אם תרצו להתנחם במשהו, אצל רוב האנשים, הבטריות שוכבות במקרר, ליד החמאה והשאריות של האקמול.
הנתונים היבשים: 44 אחוז מגדירים את עצמם כטיפוסים ירוקים, 47 אחוז מודים שהם ממחזרים רק לפעמים, 76 אחוז מהנשאלים ממחזרים בעיקר בקבוקים ופחיות ו-17 אחוז ממחזרים את העיתונים של סופ"ש.
זה רק אני והשקית
עוד עולה מסקר המיחזור הגדול שלנו שלא טוב היות הבקבוק לבדו, ואם כבר ממחזרים אז לפחות שניים או שלושה בקבוקים בשבוע, וגם שאין תדירות קבועה למיחזור. חלק עושים את זה פעם בשבוע, חלק פעם בחודש וחלק שממחזרים אחרי כל שתיית פחית או בקבוק (!). טוב נו, זה גם עוזר לקלוריות שאחרי.
הרוב המוחלט ממחזר בבית והשאר במוסדות החינוך או אפילו במילואים. ומי אחראי על המיחזור בבית? הרוב ענו שאלו הם עצמם או שבכל פעם מישהו אחר מתנדב. התנדבות זה נחמד, אבל חשוב גם לקחת פיקוד. בסופו של דבר, הסקר מראה שהישראלי הממוצע אכן מוכיח כישורי מנהיגות, צועד עם השקית לבדו ונותן דוגמה אישית. חלק אמרו שהם הולכים עם בני הזוג או אפילו עם כל המשפחה. האמת, אנחנו בעד.
הנתונים היבשים: 60 אחוז מהנשאלים ממחזרים שניים או שלושה בקבוקים בשבוע לפחות, 20 אחוז ממחזרים רק בקבוק אחד בשבוע ו-50 אחוז הצביעו על כך שהם ממחזרים בקבוקי משקה משפחתיים פעם בשבוע. 41 אחוז ציינו שהם אלו שאחראים על המיחזור בבית ו-39 אחוז ציינו שבכל פעם מישהו אחר מבני המשפחה מתנדב. הרוב המוחלט, 84 אחוז, ציינו שהם ממחזרים הכי הרבה כשהם נמצאים בבית.
נפלת בפח, מון שרי
אז חשבתם שהצבא לא מוביל את עניין המיחזור, גם לא מוסדות החינוך ורשתות השיווק. מילא הצבא, אבל לא פחות מ-49 אחוז מכם נתנו לצרפתים קרדיט כמדינה שמיחזרה הכי הרבה בשנה שעברה, יותר מארה"ב וישראל. אגב, אומרים שכמות הבקבוקים והפחיות שהאמריקאים משליכים לפח במשך שנה שלמה, שווה למרחק מכדור הארץ לירח, כפול עשרים. ולמרות הסימפטיה לארץ הבגט, תדעו לכם שבישראל ממחזרים המון ואין לנו במה להתבייש, במיוחד כשבכל שנה כמות המיחזור עולה. אז תתחילו לשנן: "בקבוקים לא נופלים בפח, רק במיחזורית!"