משאבת אנבלה (Annabella)

מה בדקנו: המשאבה החדשה היא היחידה בעולם המדמה את פעולת היניקה של התינוק המתבססת על שתי פעולות: הפעלת וואקום בפולסים על הפטמה ופעולת "גל" של הלשון שיוצרת את הסחיטה וגירוי הורמונלי. בעזרת מנגנון ייחודי המדמה את פעולת הלשון של התינוק Annabella יונקת את החלב ומעודדת את ייצור ההורמונים האחראיים לייצור ושחרור החלב באופן טבעי, ובכך מגבירה את ייצור החלב בגוף. כך שבמקרים רבים אנבלה שואבת בקירוב כמות כפולה של חלב, מאפשרת לשאוב חלב בפחות זמן, בהשוואה למתחרים מובילים בשוק.

מה חשבנו: בעוד שיתר משאבות החלב הנמכרות בעולם מבוססות על פטנט (ששוכפל מפטנט למכונות חליבה לבקר משנת 1864) שהעיקרון הבסיסי שלו  הוא עיקרון הוואקום. אנבלה היא המשאבה היחידה שמשלבת מנגנון דמוי לשון המעודד את ייצור ההורמונים להם זקוקה האישה על מנת לייצר ולשחרר חלב באופן טבעי.

על פי החברה, המשאבה  Annabella שואבת בממוצע כמות כמעט כפולה של חלב בהשוואה למתחרות. העיצוב שלה נוח לתפעול, והחלק המונח על השד מצויד בסיליקון נעים. היא מאוד קלה לפירוק וניקיון ומגיע עם כל האביזרים הנלווים: בקבוק נוסף לשאיבה ופיה בגודל נוסף.

שורה תחתונה: לא סתם המכשיר הזה נחטף מהמדפים.

מחיר: 1290 שקלים. להשיג בלעדית בשילב ובאתר החברה.

מוניטור Nanit

 מה בדקנו: מוניטור לתינוקות, שבעזרת טכנולוגיה מתקדמת ושימוש ב-AI מבטיח להחליף ולשכלל את העצות, האבחונים והמעקב של יועצות השינה הקלאסיות. המוניטור עושה שימוש בטכנולוגיית ראייה ממוחשבת שמסייע לחקור את מהלך השינה של התינוק ועוקב אחר תנועותיו במשך הלילה. המוצר החכם מורכב ממצלמת  PRO אשר מבצעת את המעקב והמחקר ליצירת תמונה רחבה, ומנתחת את דפוסי השינה של התינוק ונותנת להורים טיפים והדרכה שמותאמים באופן אישי, למען שיפור איכות השינה של הילדים.

מה חשבנו: הסטארט-אפ הישראלי עשה סיבוב גדול בעולם וצבר לעצמו הרבה מאוד מעריצים (כולל אחד, מארק צוקרברג) לפני שהגיע לארץ. מדובר מוניטור לתינוקות חדשני שכולל, בנוסף למעקב נשימה, גם אפליקציה שעוזרת במעקב על תהליך ההתפתחות של התינוק.

הראייה הממוחשבת של המצלמה, לומדת את תנועות התינוק וכך יודעת לזהות אם הוא ישן טוב, ער או עצבני ומתנועע. בדרך זו היא לומדת את דפוסי השינה ומייצרת עבור התינוק את המענה הנכון לו בזמן השינה - למשל בזמן ביקור ההורים בחדר או כאשר הם מרימים את התינוק.

בעזרת האפליקציה ההורים יכולים לצפות בתינוק בעודו במיטה ולקבל אוטומטית עדכונים משמחים בסגנון: ״התינוק נרדם ללא עזרה״ או התראות נוספות כמו: ״זוהו תנועות״, ״התינוק ער כבר 10 דקות״ וכו'. את הבוקר פותחים ההורים עם דו״ח מפורט של ״יעילות השינה״ במסגרתו יתקבלו נתונים על זמן שינה רציפה או זמן ערות. בהתאם לכך, תספק האפליקציה עצות וטיפים לשיפור שנת התינוק, להרדמות קלות יותר ולזיהוי בעיות שינה שנובעות מדפוסי השינה שנקלטו במערכת.

שורה תחתונה: החיסרון היחיד שעל רוב הפיצ'רים של המעקב באפליקציה צריך לשלם מנוי חודשי.

מחיר: 1,299 שקלים למכשיר ללא מעמד רצפתי (עם קדיחה בקיר), 1,599 שקלים. למכשיר עם מעמד. להשיג בלעדית ברשת מוצצים ובאתר.

עריסה חשמלית רוני

 

מה בדקנו: עריסת חשמלית, בעלת אופציה לחיבור למיטת ההורים, המאפשר גישה קלה וקרבה מקסימלית לרך הנולד בחודשים הראשונים. מיועד לתינוקות מגיל לידה ועד 3 חודשים

מה חשבנו: לעריסה קיימים 5 מפלסי גובה, כוונון הגובה הרצוי פשוט לתפעול. מצבי הגובה הרבים של העריסה מאפשרים לה התאמה למרבית מיטות ההורים הקיימות בשוק (מתאימה למיטות מבוגרים שבהן גובה המזרון מהרצפה הוא בין 53-68 ס"מ). החיבור למיטת ההורים נעשה באמצעות 2 רצועות הידוק למיטת ההורים, רצועות ההידוק פשוטות לתפעול.

בנוסף, לעריסה מסך מגע שבו ניתן להפעיל את הנדנוד האוטומטי, ב3 רמות מהירות שונות (בתנאי שהעריסה לא מחוברת למיטה), אפשרות הפעלת מנגינת נעימות ושעון עצר להפעלת הנדנוד.

פיצ'ר יעיל נוסף מתגלה בשימוש בעריסה ללא הצמדה למיטת ההורים, ניתן לכוון את שני צדי העריסה למצבי גובה שונים כך שמפלס המזרון יהיה נטוי, עובדה זו תסייע במקרים בהם התינוק סובל מגודש או ריפלוקס.

העריסה מגיע עם 4 גלגלים הכוללים מעצור, ניתן להשתמש בעריסה גם ללא הגלגלים. ההרכבה והקיפול קלים במיוחד, והיא מצוידת בתיק נשיאה למקרה וצריכים מיטה בטיולים.

שורה תחתונה: היא עולה הרבה אבל עריסה פושטית להשכרה עולה 550 לא כולל הובלה, ככה ששני ילדים וסגרת את ההשקעה, והפיצ'רים שלה מהמתקדמים בשוק.

מחיר: 1,200 שקלים. להשיג בשילב.