אחד השינויים המובהקים ביותר כשאתה הופך להורה הוא הירידה בסטנדרטים. לא עוד מלונות יוקרה – כי אם אירוח קיבוצי, לא עוד מסעדות פאר – כי אם טייק אוואי והכי מהיר שיש, לא עוד רביצה בספא ומסאז'ים  - יותר סדנאות יצירה ופינות ליטוף. ואני לא מדברת בכלל על הנסיעות הארוכות במכונית שיכולות לגרום לי לאבד שמיעה בכל רגע נתון ועצבים רופפים שהם מצב נתון. אבל תשמעו קטע, בסופ"ש האחרון בילינו שלושה ימים בגליל המערבי עם שלושה ילדים קטנים ועירניים לגמרי. וזה היה הסופ"ש המוצלח בחיי עד כה (נסייג: עם הילדים!). הוא היה עשיר, ומפרה, ומלמד, ומעסיק. ועל אף הגעגוע לספר טוב ובטן-גב, חזרתי מאושרת. אם כי מאוד אבל מאוד עייפה. אבל היי, מה חדש?

על מה ולמה? ביום חמישי הקרוב ועד שבת (17-19/12) יתקיים "פסטיבל חורף זמן גליל מערבי", זו השנה הרביעית, מטעם עמותת זמן גליל מערבי. במסגרת הפסטיבל יתקיימו כ-20 אירועים ביניהם סדנאות אוכל ויצירה, סיורים מוסיקליים בכנסיות, סיורים קולינריים, טיולי טבע ואומנות, שוק כריסמס ועוד. אנחנו התארחנו בכמה תחנות משפחתיות שלגמרי שוות דיבור.

תחנה ראשונה: מחלבת אלטו בקיבוץ שמרת

מחלבת אלטו - פסטיבל חורף זמן גליל מערבי (צילום: אנטולי מיכאלו)
צילום: אנטולי מיכאלו

פתחנו את היום (או נכון יותר את הבראנץ') במקום בו אני יכולה למות. גן עדן לחובבי המנות החלביות. מחלבת אלטו הייתה פתוחה בעבר כמרכז מבקרים, אך כעת מתפקדת בעיקר כבית קפה ומקום מושלם למשפחות, תודות למרחבים שמחוץ למקום, ורחוקים מכביש מרכזי. הילדים יכולים לרוץ (בהנחה ומזג האוויר מאפשר) ואתם יכולים להנות בפנים. מלבד לוקיישן טוב ומוזיקה ממש טובה שהתנגנה ברקע, באלטו מייצרים גבינות עזים ומוכרים גם לבית. התפריט הכשר חלבי מציע ארוחות בוקר מגוונות, סלטים, מאפים ועוד. אנחנו היינו צריכים רגע לעצמנו אחרי מנת הפאר: קרואסון עם ביצה עלומה. רק מלכתוב על זה, אני מריירת. הקלוריות, מצד שני, תקועות טוב טוב במקום.
לפרטים: מחלבת אלטו

תחנה שנייה: סיור בדיר עיזים במשק בוקר – טבע עז

טבע עז - פסטיבל חורף זמן גליל מערבי (צילום: אנטולי מיכאלו)
צילום: אנטולי מיכאלו

אחרי שאכלנו גבינות עזים, פגשנו את רותם בוקר, דור שלישי במשק, שלקחה אותנו לסיור חוויתי במשק המשפחתי שכלל חליבה, הגמעת גדיים קטנים, האכלת העיזים הגדולות והכנת גבינה משותפת. אנחנו אפילו זכינו לרגע מרגש של ממש של המלטה בלייב (הגענו דקה בדיוק אחרי וראינו שניים גדיים קטנים). ליטפנו את הגדיים המתוקים, חלבנו כמה עיזים (פחות בהצלחה) ואילו יכולנו היינו נשארים שם עוד כמה שעות טובות.
מחיר לאדם: 30 שקל.
לפרטים נוספים: רותם 050-6887242 טבע עז במושב בן עמי

תחנה שלישית: סדנת חימר וזכוכית בסטודיו ג'רה בכליל

סטודיו ג'רה - פסטיבל חורף זמן גליל מערבי (צילום: אנטולי מיכאלו)
צילום: אנטולי מיכאלו
סטודיו ג'רה - פסטיבל חורף זמן גליל מערבי (צילום: צילום ביתי)
יצירות הזכוכיות. לא לשפוט, הא?|צילום: צילום ביתי

כפר כליל הוא מקום באמצע שום מקום. המון המון ירוק ומדי פעם, אם תסתכלו ממש טוב, תוכלו למצוא איזה בית. במקום הזה הכי שקט בארץ, גרים בתיה מרגלית ואלון גיל. היא אמנית זכוכית, הוא אמן חימר וביחד הם מעבירים סדנאות לקטנים וגדולים על אובניים או זכוכית. פייר? המקום האחרון שהיינו מגיעים אליו באופן עצמאי, וטוב שמישהו הפנה אותנו לשם. אנחנו בחרנו בסדנת זכוכית, ובמשך כשעה מהנה ודי שקטה, באופן יחסי, הילדים יצרו, הדביקו, צבעו וציירו על זכוכית, ובין לבין – אכלו תפוזים שנקטפו מהעץ. יש משהו מאוד מרגיע ביצירה הזאת שניתק אותנו מהשגרה. לאחר מכן, יצירת הזכוכית נכנסת לתנור גז ולמחרת באנו לאסוף את התוצר.

מחיר לאדם: 50 ₪ (כולל תה צמחים)
להזמנת מקום/פרטים נוספים: בתיה 054-3295550 לפרטים: סטודיו ג'רה

תחנה רביעית: חוויה בחווה – במשק חפר אבירים

משק חפר - פסטיבל חורף זמן גליל מערבי (צילום: מיכל שילוח)
צילום: מיכל שילוח

אייל חפר הוא איש מיוחד. הוא משאיר את דלת ביתו פתוחה ואין לו קופה. אם תרצו לקנות ממנו גבינת עיזים שהם מייצרים במקום, תוכלו לשים כסף בכוס ולקחת עודף בהתאם, ובעצמכם. אם זה האדם, אי אפשר להתעלם מהחוויה. בחווה של משק חפר, עשינו טיול רגלי בשטח העצום שכולל גם אפשרות לקמפינג, רכבנו רכיבה קצרה על סוסים, ביקרנו באורווה ונהנינו מכיבוד מקומי מפנק. עוד בלו"ז למי שרוצה: הכנת פיתות בטאבון, סדנת חרבות מעץ וטבע. הרבה טבע.

מומלץ להגיע בלבוש מתאים (נעליים סגורות ומכנסיים ארוכים)

מחיר לאדם: 25 שקלים
לפרטים: חוויה בחווה להרשמה 0525832632

תחנה חמישית: מוזיאון תפן

מוזיאון תפן - פסטיבל חורף זמן גליל מערבי

עם שלושה ילדים די קטנים, מוזיאון מעולם לא היה חלק מרשימת האטרקציות שלי. רק המחשבה לבקש מהם להיות בשקט ולא לגעת בדבר בכל חמש דקות עייפה אותי מראש. אבל במוזיאון תפן נכונה לנו חוויה שונה לגמרי. המוזיאון שנמצא בגן התעשייה תפן מציע ראשית מרחבים ירוקים ומפנקים. במקום עצמו נהנינו מפינות יצירה מושקעות ברוח התערוכה הנוכחית של הצייר ארדין הלטר שכללו צביעה, הדפסה והדבקה. מכיוון שהגענו בחנוכה, גם נהנינו ממופע מקסים של קוסם מקומי, ג'ימבורי, ופינת איפור של אמנית גוף ופנים. אבל הדובדבן שעל הקצפת היה מבחינתי דווקא הסיור המודרך בתערוכה עצמה. סיור אינטראקטיבי שהפעיל את הילדים. למדנו על הטכניקה של הצייר, בשלב מסוים החשיכו את המקום והילדים הסתובבו עם פנסים והאירו על הציורים המקסימים. עוד הפעלה הייתה לתת לילדים כרטיסים קטנים שמגלים חלק קטן מהתמונה והם היו צריכים לאתר את התמונה הגדולה. הילדים רצו שם וחקרו את התמונות, וזה היה מקסים ומעניין. ולא אמרתי ולו פעם אחת: "'שששש" לאף אחד מהם. תענוג. כמו כן, במקום אוסף מכוניות עתיקות – חובבי הגלגלים ימותו על זה, ואפילו אני – שבקושי זוכרת איזה דגם הרכב הנוכחי שלי – נהניתי.

ביום שישי הקרוב, יתקיים שיח גלריה עם האמן ארדין אלטר ובכל שבת ראשונה בחודש יש פעילות מקסימה לילדים במוזיאון הפתוח בתפן.

מחיר: 26 שקל למבוגר. 23 שקל לילד.
לפרטים: מוזיאון תפן

לינה: בית וקיט

אין תמונה
אין תמונה
ארוחת הבוקר ב"בית וקיט"

כפי שכתבתי בהתחלה, כשאתה מגיע עם שלושה פעוטות, אתה רק רוצה מקום לישון בו. ג'קוזי סתם יפריע באמצע ושקט הוא פריביליגיה. בית וקיט מוגדר כאירוח כפרי והוא ממוקם בלוחמי הגטאות, שתי דקות מנהריה ובמיקום נוח לכל האטרקציות שהיינו בהן (25 דקות לכל כיוון בערך). במקום 19 יחידות אירוח חדשות ונקיות: 10 חדרי זוגות, 3 סוויטות(עד 4 נפשות) ו-6 חדרי פרימיום. אנחנו ישנו בפרימיום שמעוצב כחלל מרווח המחולק לשני חלקים על ידי מחיצת גבס שמאפשרת מבט על החלל, ומסך LCD שניתן לסובב אותו. היחידות מרוחקות יחסית האחת מהשנייה ומאפשרות שקט ואינטימיות. במקום מוגשת ארוחת בוקר בריאה ומפנקת שכוללת מגוון רחב של סלטים, לחובבי הז'אנר. גם הקינוחים בריאים אבל מה זה טעימים.
עוד במקום: דשא (מה עוד ילדים צריכים?), גן שעשועים, ובריכה בקיץ.

מחירים: עד ה-1.3 - לילה שני ב-50%: החל מ-600 שקל לחדר זוגי. במהלך הפסטיבל: חדר זוגי לילה ראשון ב-500 ש'ח. לילה שני ב-300 שקל.
לפרטים: בית וקיט

מסעדת ארנולד'ס

ארנולד'ס - פסטיבל חורף זמן גליל מערבי

מסעדת ארנולד'ס בנתיב השיירה היא מסעדה מושלמת לימים קרים והיא מציעה אווירה מאוד משפחתית ואינטימית, הן ברמת העיצוב והן ברמת השירות. מודה, זה לא המקום הראשון שעולה לי בראש כשאני באה לסעוד עם שלושה ילדים, אבל צלחנו את החוויה בזכות אוכל טעים, וצוות אדיב. מצד שני, אולי זו רק אני כי המקום היה עמוס במשפחות עם ילדים קטנים שכנראה יותר מיומנים מאתנו. אני אישית ממש אהבתי את מנת כבדי העוף המוקפצים ביין פורט וצימוקים, האדון נהנה מאנטריקוט עגל מיושן ומשובח והילדים נהנו מאוד מפרגית ופירה.
המסעדה כשרה ומציעה גם מגוון קינוחים נפלא.
לפרטים: מסעדת ארנולד'ס

מסעדת אדלינה

אדלינה - פסטיבל חורף זמן גליל מערבי (צילום: יעל האן)
תפריט הטעימות של אדלינה|צילום: יעל האן

אדלינה בקיבוץ כברי היא מסעדת שף, שבניגוד לקודמתה, מציעה תפריט לא כשר, לחובבי הז'אנר. מה שאומר גבינות, בשר ופירות ים והכול ביחד. המקום מרגיש יוקרתי ומאתגר את החך עם שלל טעמים מיוחדים. הילדים שכבר היו מתורגלים מערב קודם, ישבו הפעם יפה במקום (לצערנו נאלצנו "לסמם" אותם עם אייפד. כשאין ברירה, אין ברירה). אהבנו במיוחד את מאפה הבשר וחציל אש, מנת הסלק וגבינת סנט מור והקדירה שההתאימה בול למזג האוויר ולתיאבון (וחוסלה כליל, גם על ידי בת השנתיים).

לפרטים: מסעדת אדלינה