גורמים במשטרת בולדר, קולורדו, מעריכים שבלשים יצליחו לפתור את תעלומת הרצח של ג'ונבנה רמזי בשנים הקרובות. אחד הקצינים בתחנה סיפר בשיחה עם אתר ה-NY Post: "דפקנו את חקירת הרצח של ג'ונבנה כבר מההתחלה. עכשיו, כשיש אנשים חדשים בכוח, אנחנו סוף-סוף יכולים לתקן את הטעויות שנעשו". הדברים נאמרו לאחר מינויו של סטיבן רדפרן, מפקד משטרת בולדר החדש.

רמזי – ילדה בת 6 שהשתתפה בתחרויות מלכות יופי בארה"ב – עלתה לכותרות בחורף של 1996, אחרי שגופתה אותרה בקומת המרתף של ביתה. היא הייתה מכוסה בסדין לבן ופיה היה חסום בסרט דבק. כמו כן, היא נמצאה במתקן חניקה מאולתר, עם חוטי ניילון כרוכים סביב צווארה ופרקי ידיה. האחראי למעשה המזוויע מעולם לא נתפס ומאז הפרשה הפכה לאחת מתעלומות הרצח המפורסמות בעולם.

רדפרן, שמונה לתפקידו בתחילת השנה, ציין בעבר שתיק הרצח של רמזי נמצא גבוה בסדר העדיפויות שלו. גורם בתחנה סיפר ל-NY Post: "רדפרן רוצה לסגור את התיק הזה כדי שאפשר יהיה להמשיך הלאה. הוא הקצה משאבים ומינה בלשים שימשיכו לחקור את הפרשה, שהפכה לאורך השנים לכתם השחור של התחנה. אני לא יודע מה צריך לקרות כדי שתהיה פריצת דרך, אבל זה מרגיש כאילו היא קרובה. כולנו מקווים שעד שנת 2025 זה יהיה מאחורינו. אנחנו מרגישים שהשנה הקרובה זה שלנו".

העניין המחודש בתעלומת הרצח קשור בין היתר לעליית סדרת הדוקו "תיק פתוח: מי רצח את ג'ונבנה רמזי", שבוחנת את הפרשה. החשודים העיקריים בתחילת החקירה היו בני משפחתה של הילדה – אביה ג'ון, אמה פטסי ואחיה בורק – אולם דגימות DNA שנמצאו בזירה לתאמו להם. שלושתם ירדו מרשימת החשודים בשנת 1997 וזוכו באופן סופי בשנת 2008.

ג'ון רמזי, אביה של הילדה, כיום בשנות ה-80 לחייו, ציין בעבר שהוא מאוכזב מהתנהלות חוקרי המשטרה, שסרבו לדבריו לשתף פעולה עם חוקרים מסוכנויות אחרות. "היו כישלונות אדירים לאורך החקירה. למרות זאת, אני חושב שאפשר להגיע לרוצח אם משטרת בולדר תסכים לקבל עזרה מגורמים חיצוניים", אמר האב. "זאת תמיד הייתה הבעיה הכי גדולה שלהם. עכשיו הביאו מפקד תחנה חדש ממקום אחר. אני מקווה שהוא יסכים לקבל עזרה מבחוץ כדי שאפשר יהיה לסגור את התיק הזה".

רדפרן התייחס בשבוע שעבר לרצח של רמזי ואמר שהוא ואנשים מחויבים לפתור התעלומה. "הרצח של ג'ונבנה רמזי הוא פשע בלתי נתפס וטרגדיה שמעיקה על הלב של כולנו", אמר מפקד משטרת בולדר. "אנחנו מחויבים לחקור כל קצה חוט ולשתף פעולה עם מומחים לגנאולוגיה, עד שנמצא את האחראי למעשה".