קורנוול, המחוז המערבי ביותר בבריטניה, מלאה במכרות בדיל ונחושת נטושים, שהגיעו לשיאם במהפכה התעשייתית. השנים חלפו, המכרות נכרו, החומרים השתנו, והמשכנו הלאה, משאירים מאחורינו מאות מכרות מכוסים, עליהם בנינו בתים וערים. ערים שלמות בנויות על אדמה מחוררת של רשת מכרות עצומה - נשמע לא ממש יציב? צודקים. הדוגמה האחרונה לכך היא הבולען בעומק 90 מטרים שנפער סנטימטרים ספורים מבית משפחה - שלמזלנו, היה נטוש.
התמונות המרהיבות של הבולען העצום, שהיה בעבר פיר תובלה במכרה בדיל, צולמו על ידי רחפן של תושב המקום, כדי לאמוד את עומקו של הבולען. בעלי הבית הצמוד נפטר בשנה שעברה, ויורשיו העמידו אותו למכירה בסכום של 200,000 פאונד (קצת יותר ממיליון שקלים). הפיר התגלה בזמן בדיקות של מהנדסים את הבית, שקדחו במרפסת השמש.
עכשיו עומדת המוכרים בעיה קשה, וכנראה שלא ימצאו קונה. מאז התגלה הבולען, מומחים החלו לקדוח ולחקור את היקף המכרה, וכחצי מוסך ומרפסת נעלמו לתוך הבולען. ״לא הייתה שום אינדיקציה לנוכחותו של הפיר״, אמר מומחה המכרות סטיוארט דאן. ״אתה רואה את העצים, השדות והבתים, ופשוט מניח שאין שם דבר מתחת. אבל ב-1750 התמונה הייתה שונה לחלוטין. כל האזור היה מלא בעשרות מכרות, והוא ככל הנראה היה נראה כמו מדבר״.
״כשהמכרות נסגרו, רבים פשוט כיסו את הפירים בקורות עץ גדולות, מתוך אמונה שכך יהיה בטוח. ככל שהזמן עבר, העדות למכרות נעלמה, וקבלנים הניחו כי אין שם דבר. הדרך היחידה לגלות את המכרות היא מהמפות הישנות. קנייה חכמה היא כזאת שמסתכלת גם המיקומים של המכרות הישנים״. יופי, עכשיו אתה מספר לנו.
(מקור)