סדרת המתח הדרום קוריאנית Squid Game (משחק הדיונון) הפכה בשבועות האחרונים ללהיט הגדול ביותר בתולדות Netflix. לאחרונה, רבים תהו עד כמה העלילה הדיסטופית לקחה השראה מהמציאות האכזרית בחלק מהמשטרים האפלים ביותר במזרח הרחוק, ספציפית בנוגע לקו העלילה על קצירת איברים פנימיים של חלק מאלו שהפסידו בתחרות האכזרית שבסדרה. הצופים אולי חושבים שמדובר בתסריט בדיוני ותו לא, אבל יש רבים שטוענים אחרת.
שבוע לפני שהסדרה עלתה לפלטפורמת הסטרימינג, הממשל בבייג'ינג, סין, הכחיש פעם נוספת את הדיווחים לפיהם המדינה מפעילה מערך לקצירת איברים פנימיים של בני מיעוטים ומתנגדי שלטון. למרות זאת, ארגוני זכויות אדם טוענים כבר שנים שהמדינה הקומוניסטית מבצעת מדי שנה עשרות אלפי ניתוחי קצירת איברים כחלק מתוכנית "הרוג לפי הזמנה" (Kill to Order).
בדו"ח שפורסם על ידי המשרד לזכויות אדם באו"ם נטען כי הממשל הסיני מוציא לפועל את אותו מערך על מתנגדי שלטון ובני מיעוטים שנמצאים במתקני מעצר ומרכזי חינוך מחדש. בין האנשים שנמצאים על הכוונת אפשר למצוא טיבטים, מוסלמים, נוצרים, אויגורים ואנשי שיטת הפאלון גונג.
המערך מופעל על ידי עובדי שירותי הבריאות המקומיים, כמו אחים סיעודיים, כירורגים, מרדימים ומומחים אחרים לרפואה. על פי עדויות, האיברים אותם קוצרים יותר מכל הם כליות, כבד, קרנית והלב. ובאשר למטופל? הוא יישאר למות על שולחן הניתוחים. בממשל הסיני מכחישים את הדיווחים על מערך קצירת האיברים שמופעל נגד מתנגדי השלטון כבר יותר מעשור ונוהגים לפרסם נתונים על ניתוחי השתלה לגיטימיים כביכול. למרות זאת, פעילי זכויות אדם טוענים שהדו"חות שלהם פשוט לא קשורים למציאות.
"מחקר סטטיסטי שנערך לאחרונה מראה שהנתונים שהם מציגים מזויפים", הסבירה סוזי היוז, מנכ"לית הקואליציה הבינלאומית נגד סחר איברים בסין (ETAC), בריאיון לאתר הדיילי מייל. "כשבוחנים את ההכנסות של בתי החולים, כמות המיטות התפוסות וכמות הצוותים הכירורגיים שפועלים אצלם, עולה שמדי שנה מבצעים במדינה בין 60 אלף ל-100 אלף ניתוחי קצירת איברים" – זאת בניגוד לטענה כי מבוצעים בסין עד 20 אלף ניתוחי השתלה.
על פי עדויות של בני אויגורים ואנשי שיטת הפאלון גונג, אנשיהם מוכרים במתקני המעצר בתור "מחסני איברים" ויכולים למצוא את עצמם בחדר הניתוח ברגע שיימצא קונה פוטנציאלי. ג'ינטו ליו, איש פאלון גונג, תיאר בריאיון את המציאות המזוויעה באותם מתקנים – שם האיום מפני קצירת איברים נוכח כל הזמן.
"נעלו אותי במשך שנתיים בתא עם שמונה נרקומנים", סיפר ליו. "סוהרים דרבנו אותם לתקוף אותי ואת עמיתיי כל הזמן. הם היו עושים משמרות כדי להתעלל בי. יום אחד, קיבלתי מכות רצח מאיזה מסומם. הוא הרביץ לי בחוזקה במותניים ובגב, לפני שנרקומן אחר ניגש אליו וצעק: 'היזהר, אל תפגע לו באיברים!'. בכל התאים היו מצלמות, בכל רגע נתון הסוהרים ידעו בדיוק מה קורה שם".
על אף כל התחקירים והממצאים, בבייג'ינג ממשיכים לטעון כי אין מערך "הרוג לפי הזמנה" לקצירת איברים ושהדו"ח של האו"ם שקרי ומכפיש. באשר לעדויות מצד אלו ששרדו את מתקני המעצר? מדובר לטענתם בשחקנים ולא יותר מזה.