שרידים של "ערפדית" נחשפו על ידי ארכיאולוגים בבית קברות מהמאה ה-17 בפיאן (Pień) בפולין. פרופסור דריוש פולינסקי וצוות חוקרים מאוניברסיטת ניקולאוס קופרניקוס מפולין ערכו את החפירה, כאשר גילו את שרידי השלד של האישה, שנקברה בקרקע כאשר מגל מונח מעל גרונה.

הסיבה הייתה אמונה תפלה שרווחה בשנים האלו (1600). הכלי החקלאי הוצמד לאנשים שמתו ונחשבו לערפדים, כדי למנוע מהם "לחזור מהמתים". "המגל הונח על הצוואר בצורה כזו שאם המנוח היה מנסה לקום... הראש היה נחתך או נפצע", הסביר פולינסקי לדיילי מייל.

גופת ערפדית נמצאה בפיאן, פולין (צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים)
גופת ערפדית נמצאה בפיאן, פולין|צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים

פולינסקי גם ציין כי לאישה המתה היה מנעול סביב הבוהן שלה, מה שמחזק עוד יותר את התיאוריה שהיא נחשבה לערפדית בזמן מותה, וניסו למנוע את חזרתה לעולם. החוקרים לא חשפו את גילה המשוער של המנוחה, אך סיפרו כי כובע משי שנמצא על גולגולתה מעיד על כך שהיא הייתה במעמד חברתי גבוה.

לפי המגזין Smithsonian, תושבי ברחבי מזרח אירופה החלו לחשוש מערפדים במאה ה-11, והאמינו שאנשים שמתו יצאו מהקבר ויהפכו למפלצות מוצצות דם. עד המאה ה-17, שיטות הקבורה החריגות, כמו זו שנחשפה עכשיו, הפכו לכלי להתמודד נגד "ערפדים".

החוקרים לא בטוחים על סמך מה אנשים הוגדרו כערפדים, אך לעיתים קרובות הם הוצאו להורג באלימות ברחבי אירופה, כך על פי פולינסקי. גם לאחר מותם, גופותיהם הושחתו כדי לוודא שלא יחזרו ויפגעו בתושבי הכפר המקומיים. "דרכים אחרות להתגונן מפני חזרתם של המתים כוללות כריתת הראש או הרגליים, הנחת המנוח עם הפנים כלפי האדמה, שריפת הגופות וניפוצן באבן", אומר פולינסקי.

גופת ערפדית נמצאה בפיאן, פולין (צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים)
גופת ערפדית נמצאה בפיאן, פולין|צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א׳ לחוק זכויות יוצרים

הגילוי של "הערפדית" בפיאן, דרום פולין, מגיע שבע שנים לאחר שנחשפו שרידיהם של חמישה "ערפדים" אחרים בעיירה דראבסקו. כל חמש הגופות נקברו באופן דומה עם מגל על גרונן.