תמונות מטרידות מקוריאה הצפונית, שם רשויות החוק שפטו נערה על כך שהאזינה למוזיקה ממדינה אחרת. בתיעוד – שפורסם על ידי חברת החדשות הדרום קוריאנית KBS – רואים את הנאשמת הצעירה עומדת מול השופטים ומודה בהאשמות המיוחסות לה.
"עשיתי טעות", אמרה הנערה, שזוהתה בשם צ'וי. "הקשבתי לתעמולה טמאה וגם הפצתי אותה". הקצין באולם אז מוביל אותה החוצה באזיקים. בשאר הסרטון אפשר לראות בני נוער אחרים שככל הנראה ממתינים להישפט גם כן.
לא ברור מהסרטון מה בדיוק עשתה הנערה או מה גזר דינה. אולם, היו כבר בעבר מקרים בקוריאה הצפונית בהם רשויות החוק הרשיעו בני נוער בצריכת תוכן זר וגזרו עליהם עונשים כבדים – כולל מאסר במחנות עבודה, מאסרי עולם ואפילו עונש מוות. בנובמבר 2021, נגזר דין מוות על אדם שהבריח למדינה פרקים של סדרת הדרמה הדרום קוריאנית "משחק הדיונון". בחודש יוני האחרון, אדם נידון למוות בגלל שהאזין למוזיקת K-Pop.
קים ג'ונג-און, הרודן של קוריאה הצפונית, מגביל את תנועת המידע בתוך מדינתו מאז שעלה לשלטון בשנת 2011. המנהיג העליון אוסר באופן גורף על אזרחיו לצרוך תוכן זר, ואלו שנתפסים צפויים להיענש בחומרה. אזרחים שערקו לקוריאה הדרומית לאורך השנים העידו בעבר שהם צפו בהוצאות להורג של אותם "עבריינים", שבסך הכל צפו בתוכניות דרמה זרות או האזינו למוזיקת K-Pop.
ארגון Flash Drives for Freedom – שמבריח כונני USB מעבר לגבולות קוריאה הצפונית – הבריח לאורך השנים יותר מ-136 אלף כוננים המכילים מידע על העולם החיצון, תוכניות דרמה ממדינות זרות ומוזיקה. כמו כן, הם הבריחו ראיונות עם עריקים שמדברים על החיים מעבר לגבול בניב הצפון קוריאני בתקווה לשכנע אחרים לחצות את גבולות המדינה הטוטליטרית.
"אנחנו מבריחים כוננים לתוך המדינה בשיטות שונות", נמסר מהארגון. "בקוריאה הצפונית קיים שוק שחור שלם לחומרים האלו. לרוב התושבים יש גישה למכשירים עם חיבור USB, או יכולת לחבר כרטיסי זיכרון שונים".