Man loses arms, legs after trip to dentist gives him sepsis https://t.co/9YimOeZExx pic.twitter.com/gjjyWiAz4b
— New York Post (@nypost) May 23, 2019
חייו של בנקאי מבריטניה התהפכו לחלוטין בעקבות ביקור שגרתי אצל רופא השיניים. בריאיון לכלי התקשורת בממלכה, טום ריי מספר כיצד הוא לקה באלח דם לפני 20 שנה בגלל חתך מזערי בחלל הפה שלו – וכתוצאה מכך, איבד את הגפיים שלו.
"ביקרתי אצל רופא השיניים והוא חתך לי את החניכיים עם הכלי הזה שמגרדים בעזרתו את האבנית", מספר ריי. "זה קרה באותה תקופה שהתמודדתי עם שפעת. לפי דעתי, זאת הסיבה שלקיתי בזיהום".
On stage at Congress now, Keynote Speaker Tom Ray, who survived sepsis. Promising to be a very interesting and inspiring session. Catch it on the live stream, or catch up later #RCN19 pic.twitter.com/hBvNe1k1XT
— RCN East Sussex (@RcnEastSussex) May 22, 2019
Man who lost limbs to sepsis warns nurses need more traininghttps://t.co/nwgrWe8A0v pic.twitter.com/8hnkjDwJog
— David Gabell (@DavidGabell) May 22, 2019
אלח דם הוא למעשה תגובה של מערכת החיסון לזיהום חמור בגוף. מדובר בתופעה מסכנת חיים אשר מאופיינת בתסמינים של דלקת, הכוללים: דופק גבוה, חום והיפר וונטילציה (נשימת יתר). אחת הדרכים היעילות לאבחן אלח דם היא באמצעות בדיקות דם – כך למעשה אבחנו את ריי בסופו של דבר.
תוצאות בדיקות הדם של ריי נחשפו 5 שעות אחרי שהוא אושפז בביה"ח ובשלב הזה, מצבו הרפואי התדרדר והרופאים נאלצו להכניס אותו לתרדמת בשביל לייצב את מצבו. הוא התעורר כמה חודשים מאוחר יותר עם גפיים קטועות והתמודד עם שכחון. "כשהתעוררתי, לא יכולתי לזכור שום דבר מחיי", הוא סיפר. "ראיתי אישה יפהפייה יושבת לצדי עם תינוק צעיר, אשתי ובני. כל הזיכרון שלי נעלם. הייתי צריך ללמוד הכל על החיים מחדש".
תהליך השיקום המייגע של ריי כלל שנים של ניתוחים פלסטיים בשביל לתקן את הנזק שנגרם לפניו. מעבר לזה, הוא היה צריך ללמוד ללכת עם רגליים תותבות. כיום, בגיל 57, הוא נוהג להתראיין על החוויה שלו ולדבר עליה בכנסים במטרה להעלות את מודעות הציבור לסכנות של אלח דם.
ריי נאם לאחרונה בכנס של ההתארגנות המלכותית למקצועות הבריאות וקרא לשירותי הבריאות להרחיב את היקף התרגולים של רופאים ואחיות בכל הנוגע לאלח דם. "זנק ומוות כתוצאה מאלח דם ימשיך אם המצב הנוכחי יימשך", הוא סיפר. "השינוי יגיע רק כאשר יתחייבו ללמד את אנשי הצוות לדאוג לכל מטופל ולטפל בתסמיני הזיהום בהקדם האפשרי".