הטלסקופ הגדול בעולם גילה הבזקים בחלל החיצון ועולם האסטרופיזיקה רועש. למה? כי יכול מאוד להיות שמדובר במעבורת חלל. כלומר, יש סיכוי סביר מאוד שמדובר בחייזרים.

ההבזקים המסתוריים התגלו על ידי קבוצה של מדענים מאוניברסיטת הארוורד שאומרים שמקורם עדיין איננו ידוע. מה שכן ידוע זה שהן מגיעות מרחוק – למעשה, במרחק מיליארדי שנות אור מכדור הארץ.

האותות האלו הם מסוג FRB, פעימות רדיו רבות עוצמה שפועלות לשברירי זמן קצרים. האותות הראשונים התגלו בשנת 2007 ומאז נקלטו לא יותר מ-24 כאלה על ידי סוכנויות חלל בינלאומיות. אסטרופיזיקאים כמעט ולא יודעים עליהם כלום, אבל עכשיו לאמריקאים יש תאוריה.

 

תמיד רציתם לדעת מה נמצא במרחק מיליארדי שנות אור?
הבזקי האור נתגלו על ידי הטלסקופ הגדול בעולם|צילום:

פרופ' אבי לאוב מהמכון ללימודי אסטרופיזיקה בהארוורד מספר שההבזקים יכולים להיות ראיה לקיומם של חיים בחלל החיצון. "האותות האלו חזקים ובהירים מאוד", מספר לאוב, "איננו יודעים בוודאות מהו המקור שלהם, אבל חשוב לשקול את האפשרות שהוא מלאכותי".

כשהמדענים מהארוורד תהו מה יכול היה לשלוח אותות כאלה, הם העלו סברה שזוהי מעבורת חלל שמונעת על ידי "מפרשים סולאריים" - כלומר כלי תחבורה שמופעל על ידי אנרגיית השמש באמצעות משדר ששולח פעימה רציפה של אור שמניעה את המעבורת במהירויות עצומות.

 

חללית לאלפא קנטאורי (צילום:  Breakthrough Initiatives)
אותות רדיו שנקלטו הן ממרחק מיליארדי שנות אור מכדור הארץ|צילום: Breakthrough Initiatives

בגלל תנועת המעבורת ביחס למיקומו של כדור הארץ, ניתן יהיה לקלוט את פעימת הרדיו הבהירה לרגעים קצרים מאוד. מעבר לזה, העובדה שלא נמצאה כרגע סברה שתסביר את מקור האור באופן טבעי רק מחזקת את התאוריה שמדובר במקור מלאכותי – ולמרות זאת, המדענים סקפטיים.

פרופ' לאוב מוסיף: "מדע איננו תחום של אמונה, אלא תחום של הוכחה. לקבוע עובדות מוקדם מדי מצמצם לנו את מרחב החשיבה. באופן כללי, שווה לנו להציע רעיונות לאורך הדרך ולתת לנתונים בשטח לקבוע את המציאות".

 

חבר חדש בגלקסיה (צילום: רויטרס)
"מדע איננו תחום של אמונה, אלא תחום של הוכחה"|צילום: רויטרס

(מקור)