רוצים להרגיש מיוחדים? א. אתם הכי מיוחדים בעולם, אתם לא צריכים שום אישור שלנו בשביל זה. ב. ובכל זאת, אולי אתם חלק מאחוז ממש קטנטן באוכלוסייה שיכולים להתגאות בשאריות זימים באוזניים. השאריות הזאת נקראת Preauricular Sinus, חור קטן וחשוף שיכול להופיע בכל מקום באוזן החיצונית, לרוב בחיבור שבין סחוס האוזן לשאר הפנים.

שאריות זימים (צילום: ויקיפדיה)
זוכרים שפעם היינו דגים?|צילום: ויקיפדיה

החור הזה מוגדר למעשה כמום מולד, פגם התפתחותי של מבנה הפנים, והוא תועד לראשונה בספרות הרפואית בשנת 1864. לפי הביולוג האבולוציוני ניל שובין, החורים האלו הם שאריות אבולוציה של זימי דגים. לצערנו, זה לא אומר שאותם אנשים יכולים לנשום מתחת למים, ולמעשה אין לחורים האלו כל השפעה. הבעיה היא שהם חשופים יותר לזיהומים ולפיתוח של ציסטות. הטיפול בזיהומים הוא או דרך ניקוזם, במידה והטיפול התרופתי לא עובד, או הסרתם לחלוטין. בארץ נוטים להסיר אותם לאחר גיל שנתיים בין אם הזדהמו ובין אם לאו.

השכיחות של החורים נדירה בקרב לבנים, 0.1-0.9% מאוכלוסיית אירופה ואמריקה הצפונית נולדים עם מום זה, בעוד שבאסיה ובחלקים מאפריקה האחוזים עולים כבר בין 4-10%. הפגם הוא פגם תורשתי, וסביר להניח שאם לכם יש את זה, אז גם לאחד מהוריכם יש את זה. החורים יכולים להופיע רק על אחת האוזניים או על שתיהן, מחקרים מגלים שכיחות רבה יותר באוזן ימין.

אז לכו תתאמנו על צלילות בבריכה. לא קשור לחורים, פשוט כי זה נורא בריא לשחות.

(מקור)