זן חדש של דג מסוג "Flabby whalefish" התגלה במים העמוקים מזרחית לחופי ניו זילנד באוקיינוס השקט, בעומד של יותר מקילומטר וחצי. ברשתות שפרסו חוקרי המכון הלאומי של ניו זילנד לחקר המעמקים (NIWA) הם גילו זנים חדשים של הדג הזה וגם כמה זנים מוכרים שפשוט נראים מוזר.

Flabby whalefish (צילום: nationalgeographic.com)
Flabby whalefish|צילום: nationalgeographic.com

לדג הנדיר יש עיניים זעירות ואין לו צלעות; אורך הדג שבתמונה הוא 32 סנטימטרים והוא נלכד בעומק של 2.3 קילומטרים - הכי עמוק שחוקרי NIWA אי פעם הגיעו אליו (רוב המחקר הביולוגי הימי מתקיים עד עומק של 1.2 קילומטרים). "אנחנו יודעים מעט מאוד על המגוון והתפוצה של דגים בעומקים האלה", הסביר החוקר פיטר מקמילן.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

המכון הניו זילנדי הקים שמונה תחנות מחקר באזור איי צ'טהאם שמטרתן ללכוד דגים בעומקים שונים ובתוואי שונה בקרקעית (קניונים, מישורים, רכסי הרים ועוד). הצוות גילה שיש מעט מאוד דגים בעומק של יותר מ-2.1 קילומטרים, אבל בין הדגים החדשים שהתגלו בעומק הזה גם סליקהד בשני גוונים, שנלכד בעומק של 2.4 קילומטרים. זו הפעם הראשונה שדג מהסוג הזה נראה באזור ניו זילנד.

 צלופח כבד-ראייה (צילום: nationalgeographic.com)
צלופח כבד-ראייה|צילום: nationalgeographic.com

בנוסף גילו החוקרים בעומק של 2.4 קילומטרים צלופח כבד-ראייה מזן לא מזוהה. הוא קצר יותר מצלופחים אחרים וכמו הרבה מינים שהתפתחו במעמקים גם לו יש עיניים קטנות, ולדברי מקמילן כדי לעמוד בלחץ המים בעומק הזה, דגים רבים פיתחו שלד קל עשוי סחוס ולא עצם.

סליקהד (צילום: nationalgeographic.com)
סליקהד|צילום: nationalgeographic.com

(מקור)