אחרי שנים של מחאות נגד פסטיבל יולין שבסין, אלפי כלבים יכולים לנשום לרווחה. המארגנים החליטו לשים סוף למכירה של כלבים חיים לצורכי אכילה, בעקבות חוק שעבר במדינה האוסר על מכירת בשר כלב במסעדות, שווקים ודוכני אוכל ברחוב.

החוק עצמו יכנס לתוקף ב-15 ליוני, כשבוע לפני תחילת הפסטיבל הידוע לשמצה. אנריאה גונג, מנכ"ל עמותת 'דיואו-דיואו' לרווחת חיות, אומר שגם אם מדובר באיסור זמני הם מקווים שהוא ייצור תקדים בנושא. "אני מקווה שזה יעשה אפקט דומינו", אומר גונג, "שיביא להתמוטטות של שוק בשר הכלבים בסין".

A post shared by R O S E (@rosegoodwin) on

פסטיבל יולין הוא מסורת סינית שהתחילה בשנת 2009 כיוזמה של איגוד סוחרי הכלבים האזורי. מדי שנה, הסוחרים המקומיים אוספים בסביבות ה-10,000 כלבים ומוכרים אותם לצרכי אכילה. בשיא הפסטיבל, הסוחרים מכינים ארוחה ענקית על טהרת בשר כלב כדי לחגוג את בואו של הקיץ.

אירגוני זכויות בעלי חיים הפועלים באזור טוענים שכמות הכלבים שנמכרים בפסטיבל עצמו נעה באזור ה-40,000. מעבר לזה, הם מספרים שחלק מהחיות שנמכרות בפסטיבל הן חיות מחמד שנחטפו מבעליהן – לעיתים ניתן לראות שהסוחרים אפילו לא טורחים להוריד מהן את הקולר.

אנדריאה גונג מוסיפה שהאיסור על מכירת כלבים מתכתב עם השינוי לטובה שמתחולל במדינה, "התרשמתי מאוד מאיך שאנשי הדור הצעיר רגישים כלפי החיות הללו, ביולין בפרט ובסין בכלל", מספרת גונג.

מבחינת החוק החדש, כל רוכל או סוחר שיתפס על ידי הרשויות מוכר בשר כלבים יכול לרצות עונשי מאסר וצפוי לקבל קנס של עד כ-100,000 יואן – שזה למעלה מ-50,000 שקלים.

A post shared by anth13 (@anth13) on

(מקור)