אצלנו ב-HIX, אנחנו נתקלים לא פעם בכל מיני ידיעות מפוקפקות. בעידן המודרני, שבו נפוצות כל מיני תוכנות עריכה לתמונות וסרטונים, לעיתים קשה לשים את האצבע על מה אמיתי ומה לא. כלומר, בכל פינה באינטרנט אפשר למצוא תמונות של משהו בלתי יאומן ומהר מאוד אנחנו מוצאים את עצמנו על קו התפר בין 'וואו זה מדהים!' לבין 'בולשיט! פייק ניוז' – אז חשבנו לעשות קצת סדר בבלאגן.

בלימודי קולנוע נוהגים לומר שזה לא חוכמה לצלם ילדים או חיות, כי כולם אוהבים את זה. כשזה מגיע לתמונות של חיות, אין דבר טוב יותר מלראות איזו חיה יוצאת דופן – בין אם זה משהו שלא ראינו מעולם או שמדובר בחיה גדולה מאוד. על כן, רצינו לשתף כמה תמונות של חיות אדירות שיש להן כמה דברים משותפים. ראשית כל, הן ענקיות. שנית, הן אמיתיות לחלוטין.

10. הקרפדה הפלשתית

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
אוכלת נחשים|צילום: יחסי ציבור

על פי הדיווחים של רשות שמורות הטבע בטקסס, התמונה הזאת אמיתית לחלוטין. סטיב לייטפוט, פקח שמורות טבע, מספר שהיא בדרך כלל לא מגיעה לגדלים כאלו, אבל היא בהחלט מפלצתית. למעשה, היא יכולה להגיע למשקל של עד 7 ק"ג.

אגב, זו קרפדה מסוג גוליית והיא הזן הכי גדול בעולם. אזור המחייה שלה הוא בעיקר מערב אפריקה, אבל היא נדדה גם למחוזות אחרים – והיא אוכלת נחשים.

9. ג'ף הארנב

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
ג'ף, בנו של שיאן גינס|צילום: יחסי ציבור

תכירו את ג'ף, הארנב הענקי. הוא באורך 1.3 מטרים והוא שוקל כ-21 ק"ג. ג'ף הוא הצאצא של דאריוס, הארנב שמחזיק בשיא גינס בשל הגודל שלו.

בשנים האחרונות, הזן הספציפי הזה של ארנבים ענקיים הפך להיות מאוד פופולארי כחיית מחמד – ואיך אפשר שלא להיות פופולארי. זאת אומרת, תסתכלו עליו. הוא פשוט מתוק שאי אפשר לתאר.

8. דג זהב

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
יש לך שלוש משאלות חביבי!|צילום: יחסי ציבור

בואו נדייק פה לרגע, דג זהב הוא בעצם סוג מסוים של קרפיון – כלומר, הדג הזול והדוחה הזה שמכינים בפסח. מעבר לזה, כמו עם קרפיונים, יש להם קטע שאם זורקים אותם במאגרי מים גדולים, אז הם גדלים יותר ויותר.

על פי מומחים, דגי זהב בטבע יכולים להגיע לגדלים של כדורגל. דגי קוי למשל יכולים להיות אפילו גדולים יותר – אגב, גם הם סוג של קרפיון.

7. שמשון הגיבור

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
60 אלף עוקבים באינסטגרם|צילום: יחסי ציבור

סמסון החתול הוא לא רק החתול הכי גדול בכל ניו יורק, הוא גם אושיית אינסטגרם – עם למעלה מ-60,000 עוקבים ברשת החברתית. האורך שלו הוא קצת יותר מ-1.2 מטרים והוא שוקל כ-14 ק"ג – שזה כמעט פי ארבע ממשקל של חתול בית רגיל.

ג'ואל זורבל, הבעלים שלו, מספר שלמרות הגודל האדיר שלו, סמסון הוא חתול עם מזג יוצא מן הכלל – שזה טוב. פחות אידיאלי שיסתובב לך חתול סוציומט בבית, במיוחד כשהוא בגודל של אוצלוט.

6. אימת פלורידה

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
לא יוצאים ממיאמי|צילום: יחסי ציבור

אליגטורים הוא אחד מבין הרבה סיבות למה לא לצאת יותר מדי מתחומי העיר מיאמי שבפלורידה. לי לייטסבי, צייד חובבן מעיירת אוקיצ'ובי, תפס לאחרונה תנין במהלך מסע צייד שלו. לטענתו, הזוחל האדיר הטיל אימה על עדרי בקר מקומיים ולייטסבי היה זה שהיה לו את הכבוד לשים לו סוף – רק אחרי שהוא הרג את התנין, הוא הבין את גודל ההישג שלו.

התנין הנ"ל שוקל 400 ק"ג, שזה כמו שתי גורילות בוגרות. לאחר מכן, לייטסבי פיחלץ את האליגטור, תרם אותו לצדקה ועכשיו הוא כנראה ניצב באיזה משרד של קאובוי או איל נפט.

5. שפמנון

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
מספיק Fish & Chips בשביל כל הכפר|צילום: יחסי ציבור

בגדול, שפמנונים הם דגים בעייתיים. דבר ראשון, הם מזיקים לסביבה שלהם. שנית, הם טורפים דגים קטנים מהם. מעבר לזה, הם גם לא ממש טעימים – ואולי בגלל זה הם לא כשרים גם. מהבחינה הזאת, שפמנון הוא לא בדיוק מה שאתה רוצה להתעסק איתו כשאתה יוצא לדוג – אבל זה מה שקרה בדיוק לזוג דייגים בתאילנד ב-2005.

במהלך מסע דייג, הם תפסו שפמנון עצום שהגיע לגודל של למעלה מ-2.7 מטרים. תושבי הכפר ניסו להשאיר אותו בחיים, אבל זה לא הלך. למרות המאמצים, הדג האדיר מת והשאיר אחריו מספיק בשר בשביל Fish & Chips לכולם.

4. למה לא שוחים ביפן

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
סיבה מצוינת למה לא שוחים ביפן|צילום: יחסי ציבור

אנחנו מצטערים, אבל זאת לא תמונה ערוכה. לפניכם סרטן מסוג עכביש יפני, פרוק הרגליים הגדול ביותר שחי בימינו. הוא שוקל בין 16 ל-20 ק"ג וכל זרוע שלו מתפרסת לאורך של למעלה מ-1.8 מטרים – הקוטר שלו הוא בסביבות ה-4 מטרים.

למזלנו, הוא חי בקרקעית האוקינוס השקט, בעומקים של בין 50 ל-300 מטרים. הוא ניזון בעיקר מפגרים של דגים, חסרי חוליות שמתהלכים על קרקעית האוקיינוס והסיוטים שלנו.

3. למה טסים לאיי סיישל

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
חיים למעלה מ-100 שנים|צילום: יחסי ציבור

כל החיות שוות, אבל יש חיות ששוות יותר. כשג'ורג' אורוול כתב את הסעיף הזה בספרו חוות החיות, הוא ללא ספק חשב על צבי יבשה ענקיים – לא, סתם, הוא חשב על האימה של משטר קומוניסטי טוטאליטרי, אבל לא משנה. הצב הזה שייך לאחד המינים שחיים הכי הרבה זמן וישנה סברה שחלק מהצבים של אטול אלדברה (שונית האלמוגים של איי סיישל) חיים למעלה מ-200 שנים.

אורך הגוף הממוצע שלו מגיע ל-1.2 מטרים וצב זכר שוקל בערך 250 ק"ג – אבל הוא יכול לשקול אפילו יותר. למעשה, צב אחד מהפארק הזואולוגי בפורט וורת' שבטקסס הגיע למשקל שיא של למעלה מ-360 ק"ג.

2. החומר ממנו בנויים סיוטים

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
ג'יזס קרייסט, תרחיקו את זה ממני!|צילום: יחסי ציבור

הסיוט הזה שאתם רואים מול עיניכם הוא צמדאי והוא סוג של דג פרזיט. השוני העיקרי הוא שדגים בדרך כלל לא נראים כמו משהו שיצא מערפל בספר של סטיבן קינג. מעבר לזה, בניגוד לדגים, צמדאים הם חסרי לסתות והם דומים יותר לצלופחים – בכך שהם חסרי קשקשים וסנפירים.

כשזה מגיע לתזונה, יש להם דרך מאוד יפה לאכול את הטרף שלהם. למעשה, הם ניזונים מדם ונוזלי גוף של הפונדקאי שלהם. באופן עקרוני, בני אדם לא נמצאים אצלם בתפריט אבל הם לא נוהגים למיין את האוכל שלהם. הם חיים בעיקר במאגרי מים מתוקים, אבל יכולים גם לנדוד דרך אוקיינוסים – אל תוך הסיוטים שלכם.

1. עדיף פשוט שלא תשחו בים

 

טופ 10 חיות ענקיות (צילום: יחסי ציבור)
יכול להגיע למשקלים של למעלה מ-2 טון|צילום: יחסי ציבור

טוב, שמרנו את הכי טוב לסוף – הסאנפיש הענקי. מה שנקרא בעברית יפה דג שמש מגובשש, הוא דג ים שמצוי באזורים טרופיים ברחבי כדור הארץ. אם אתם שואלים למה הוא נקרא דג שמש, אז זה בגלל שיש לו נטייה "להשתזף" קרוב לפני המים – מומחים משערים שזאת מעין טעינת מצברים בשבילו.

עוד סיבה מתקבלת על הדעת למה קוראים לו דג שמש, היא העובדה שהוא עצום. הגודל הממוצע של הסאנפיש הוא 1.8 מטרים והמשקל שלו מגיע ל-1,000 ק"ג – אבל יש יוצאים מן הכלל. כלומר, היו כאלו שאורכם הגיע ללמעלה מ-3 מטרים וששקלו למעלה מ-2 טון, אבל גדול זה גדול. זאת אומרת, ככה או ככה לא הייתי רוצה שהדבר הזה ישחה לידי.

(מקור)