ארגוני זכויות בעלי החיים זועמים בעקבות ההחלטה של שלטונות רוסיה להרוג אלפי כלבים תועים במקומות בהם צפויים להתארח משחקי גביע העולם בכדורגל. מארגני הטורניר הבינלאומי הודיעו לשלטונות כי ברוב הערים הגדולות ברוסיה ישנן בעיות עם חיות הרחוב, שרבות מהן נושאות מחלות כמו כלבת. על כן, הוחלט לדלל את אוכלוסיית כלבי הרחוב במדינה – אבל המהלך עורר זעם בקרב פעילי זכויות בעלי החיים.

ולדימיר בורמטוב, ראש הוועד הרוסי להגנת הסביבה, אמר: "קיבלנו פניות רבות מצד פעילים סביבתיים ואזרחים, אשר אמרו כי מתבצע ירי המוני אל עבר כלבי רחוב ומתבצעות המתות חסד של בעלי חיים במספר אזורים בהם עתיד להתרחש גביע העולם בכדורגל. זה חייב להיפסק, המוניטין של ארצנו תלוי בכך. אנחנו לא פראים שמבצעים הרג המוני של חיות ברחובות. בעבור אותו כסף ניתן בקלות לארגן מבצעי לכידה, חיסונים, ניתוחי עיקור וסירוס, כמו גם לכלוא את בעלי החיים".

הוועד שיגר מכתב בהול לפאבל קולובקוב, שר הספורט הרוסי, בנוגע למצב וביקש ממנו להורות לרשויות המקומיות להרוג את כלבי הרחוב בשיטות הומאניות – על מנת שניתן יהיה למנוע "תגובה ציבורית שלילית".

ויטלי מוטקו, סגן ראש ממשלת רוסיה, דחק גם הוא ברשויות המקומיות לגלות איפוק ולהימנע מהרג שיטתי ואכזרי של בעלי החיים. על פי הערכותיו של סגן ראש הממשלה, ישנם כשני מיליון כלבי רחוב בערים בהן מקיימת השנה אליפות העולם בכדורגל.

חשוב להדגיש כי זוהי לא הפעם הראשונה שנשמעת ביקורת כלפי השלטונות הרוסיים בנוגע להתייחסותם לחיות רחוב ובעלי חיים. בשנת 2014, לפני אולימפיאדת החורף בסוצ'י, מארגני האירוע תכננו להרוג כ-2,000 כלבי רחוב על מנת להבטיח את ביטחונם של התיירים בעיר וכדי "להגן על הדימוי" של המדינה.

באותו זמן, הקבלן שהיה אמון על המשימה עורר זעם בקרב ארגוני זכויות בעלי חיים והקהילה הבינלאומית לאחר שכינה את הכלבים "זבל ביולוגי". בשל הגינוי העולמי של המהלך, נשיא רוסיה לדימיר פוטין נאלץ להתערב ולבטל את החלטת הרשויות המקומיות. כמו כן, הוא הבטיח כי כלבי הרחוב יישלחו לכלביות ייעודיות – אבל פעילי זכויות בעלי חיים אמרו שאלו הבטחות חלולות ושאותן כלביות הן "סתם הצגה" בפני הקהילה הבינלאומית.

(מקור)