עכבישי ענק (צילום: dailymail.co.uk)
כשקר אז הופכים להיות גדולים יותר|צילום: dailymail.co.uk

דמיינו שאתם משנרקלים לכם להנאתכם ולפתע נתקלים פייס טו פייס בעכביש אדום באורך של 50 סנטימטרים. עכשיו תמשיכו לקרוא, כי לשמחתכם אתם לא הולכים לשנרקל באנטארקטיקה בקרוב.

עכבישי הים העצומים האלה קיימים באמת, והם עושים כותרות לאחרונה מכיוון שמדענים לא מצליחים להסביר למה בעצם הם מגיעים לגדלים כל כך מרשימים. אחת הסברות היא שאזור המחייה שלהם - כאמור באזור הקוטב הדרומי - הוא זה שמשפיע על תופעת הענקות הזאת, שמתרחשת גם במינים אחרים באזורים הקרים מאוד של כדור הארץ. אבל למה הקור משפיע עליהם ככה? את זה עדיין לא גילו.

עכבישי ענק (צילום: dailymail.co.uk)
ירד מהוויש ליסט: עולם המעמקים באזור הקוטב |צילום: dailymail.co.uk

אבל יש השערות. למשל, שיצורים מפתחים גוף גדול במיוחד כדי לעמוד בקור וברעב בתקופת החורף. או שאולי מדובר בצאצא של מין קדום. תאוריה נוספת גורסת שכמות החמצן הגדולה במים הקפואים האלה היא זאת שגורמת ליצורים להפוך לענקיים.

כדי לבדוק את התאוריה האחרונה, קבוצה של ביולוגים ימיים קדחו עמוק לתוך שכבת הקרח באנטארקטיקה, ושם הם פגשו בעכבישים החביבים האלה. כמובן שצריך לדייק - היצורים האלה אמנם נראים ככה, אך הם לא שייכים למשפחת העכבישיים. מדובר בפרוקי רגליים מסוג עכבישניים ימיים (pycnogonids) - יצורים קטנים בדרך כלל, אלא אם כן אתה קודח בקרח באנטארקטיקה ואז הם יכולים להגיע לגדלים שבין 25 ל-50 סנטימטר. 

עכבישי ענק (צילום: dailymail.co.uk)
מי יותר גדול, אתם או פרוקי הרגליים?|צילום: dailymail.co.uk

החוקרים לקחו את החמודים האלה ושמו אותם בסביבה בה יש פחות חמצן - מה שהשפיע עליהם לרעה וחיזק את הסברה של המדענים, אם כי הם מודים שהם עדיין לא יודעים מה גורם לענקות בקוטב. נותר רק לקוות שהם יפסיקו לגדול ויישארו איפה שקר מאוד ורחוק מאוד מפה.

(מקור)