שעות ספורות אחרי הפרסומים לגבי מותו של דו ווי בן ה-57, אשר נמצא ללא רוח חיים בדירתו שבהרצליה, תיאוריות הקונספירציה כבר מתחילות לצוף ברשת. נכון לרגע זה, נסיבות מותו טרם התבררו אך גורמים במשטרה מוסרים כי אין חשד מבוסס לפלילים. למרות זאת, משתמשים רבים בטוויטר מיהרו לטעון כי לארה"ב יש קשר למותו הפתאומי של הדיפלומט.

"לפני שבוע (מייק) פומפאו ביקר בישראל בניסיון לשכנע אותם שלא לחתום על הסכמי סחר או השקעה עם סין", צייץ האדי נסראללה, בלוגר לבנוני עם יותר מ-21 אלף עוקבים בטוויטר, והתייחס לביקורו של מזכיר המדינה האמריקאי. "פומפאו רצה שהישראלים יגבילו את הצריכה שלהם עם הסינים. היום, דו ווי, השגריר הסיני בישראל, נמצא מת בביתו. צירוף מקרים מוחלט".

האדי הוסיף בציוץ בטוויטר כי ווי מצא את מותו בתזמון חשוד מאוד: ימים ספורים אחרי שגינה את התבטאויותיו של פומפאו נגד סין. כמו כן, הבלוגר הלבנוני טען שבכירים בוושינגטון מנסים להרחיק את הסינים מהמזרח התיכון. מאוחר יותר, היו גם גולשים שטענו כי הדיפלומט הסיני מת בגלל שגילה מידע בדבר חיסון לקורונה שפותח בישראל.

"על פי דיווחים ששמעתי, השגריר הגיע לישראל בשביל להשיג מידע על החיסון שהישראלים מפתחים", כתב משתמש נוסף. "למעשה, הוא היה מרגל ששיתף מידע עם בכירים בסין. למרבה הצער, לא היה לו מושג שהוא מתעסק עם הישראלים".

גם עיתונאים מרחבי העולם התייחסו בשעות האחרונות לתיאוריות הקונספירציה בדבר מותו של השגריר הסיני, אם כי רבים גינו את השיח שמתחולל כרגע ברשת. פאלקי שארמה, עיתונאית ומגישת חדשות בהודו, כתבה על כך בחשבון הטוויטר שלה וקראה לכל הגולשים להיזהר עם ההאשמות שלהם.

"לקשר את מותו של השגריר הסיני דו ווי לביקור של מייק פומפאו בישראל הוא שערורייתי!", כתבה שרמה ליותר מ-118 אלף העוקבים שלה. "לבקר את הקשרים בין שתי המדינות זה דבר אחד, לקשר מישהו למותו של שגריר זה דבר אחר לגמרי. קונספירטורים חייבים להירגע".