בימים שבהם לא לגמרי ברור מה זה פייק ניוז ומה לא, קל לפקפק בכל דבר ותמונה שנפוצה באינטרנט וברשתות החברתיות. כמו למשל התמונה הבאה, שצצה מדי פעם ברשת ומראה צפלין ענק המרחף לו מעל הספינקס בגיזה שבמצרים. אמת או פוטושופ? ובכן, אתם כנראה תופתעו - אך אכן היה צפלין שריחף ליד הספינקס.


אמנם לא ברור מי צילם את התמונה ומה מקורה, אבל הסיפור שמאחוריה הוא אותנטי לחלוטין וניתן לאימות באמצעות דיווחים חדשותיים ותמונות אחרות.

הצפלין בתמונה הוא הגראף LZ 127 , ספינת אוויר שנבנתה בגרמניה בשנת 1928, כאשר שנה לאחר מכן יצאה למסע סביב העולם ב-21 ימים. התמונה, לעומת זאת, צולמה ככל הנראה בשנת 1931, כאשר יצאה הספינה למסע נוסף ועברה מעל שמי המזרח התיכון בחודש אפריל של אותה השנה.

עיתונאי בשם קארל הנרי וון וויגנד, שהיה על סיפון הצפלין במהלך טיסתו מעל מצרים, תיאר את המסע בעיתון הסן פרנסיסקו אקזמינר ביוני 1931. מעבר לתיעוד ההרפתקה עצמה, הכריז אז וון וויגנד כי "ספינות אוויר משכנעות גם את הספקנים ביותר בכך שמדובר בצורת תחבורה בטוחה ויוצאת מן הכלל". למרבה האירוניה, מספר שנים לאחר מכן התרחש אסון ההינדנבורג, שלקח את כל הענף כמה צעדים אחורה.

על כל מקרה, התמונה שנפוצה ברשתות החברתיות היא לא בהכרח מקורית, וייתכן כי מדובר במניפולציה של כמה תמונות אבל כאמור, האירוע המקורי אכן קרה. יש גם כמה תמונות אחרות מאותה התקופה שמתארות את הצפלין גראף בעודו מרחף מעל הפירמידות במצרים, להשתאותם של שלושה גברים מתבוננים. הן זמינות בספריית התמונות של הקונגרס האמריקאי ומיוחסות לחברה בשם Keystone View. מספר תמונות נוספות נאספו במסגרת פרויקט גיזה בהרווארד, ואחת מהן אפילו זמינה במאגר התמונות גטי, שהיא ככל הנראה צילום אותנטי של הצפלין מעל הספינקס.