חובבי עב"מים נוטים להאמין לתיעודים מפוקפקים באינטרנט מתוך הנחה שכל הגורמים הרשמיים מסתירים מידע, אבל לא כל הנוצץ (בשמיים) הוא חללית. תיעוד של עצם מרחף בלתי מזוהה בשמי הונג קונג היכה גלים, כמצופה, ברשת אבל לדברי מארק דאנטוניו המתמחה באפקטים מיוחדים, הפעם יש הסבר הגיוני לכל מה שאנחנו רואים.

אין תמונה
מאיפה יש לך זמן להתראיין?? לואיז בפוזה המוכרת לה

העב"ם, בצורת יהלום, שתועד מרחף שני לילות רצופים בתחילת החודש, בתאריכים 5 ו-6 באוקטובר, עשוי לבלבל גולשים פחות מיומנים אבל דאנטוניו טוען שמדובר בצילום גרוע, ולא בפוקוס, של כוכב הלכת צדק.

בתחילה התיעוד נחשב לאמין, מאחר והוא צולם על ידי כתב טלוויזיה לשעבר, אבל מה שהדליק נורה אדומה הייתה טענתו של תושב הונג קונג שהוא צילם את העב"ם בליל ה-5 באוקטובר, עם הטלפון שלו, ואז הגיע למחרת ללכוד אותו בעדשת מצלמה טובה יותר.

הוא קיווה שהוא יופיע שוב ואכן הוא הצליח לתעד את המחזה שבלבל אותו. הבעיה היא שעב"מים לרוב לא מופיעים באותו המקום שני לילות ברציפות, וגם איכות הצילום הנמוכה לא מסייעת לחזק את הסיפור שהוא ניסה לתעד אותו עם מצלמה משוכללת.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

לדברי דאנטוניו, צורת היהלום המהבהבת היא תוצאה של שימוש לא נכון בפוקוס של המצלמה ושערה על העדשה, ושהאובייקט עצמו הוא בעצם כוכב הלכת צדק, שלפי הבדיקה שלו אכן היה גלוי מעל הונג קונג באותם לילות. עוד הוא טוען כי זו לא הפעם הראשונה ששכננו למערכת השמש מתועד בטעות כעב"ם בשמיים.

האם זה מסביר עדויות רבות נוספות מסביב לעולם כמו העב"ם בצורת היהלום המהבהב שתועד על ידי צוות טלוויזיה בנברסקה, העב"ם שתועד טס לתוך הר געש פעיל במקסיקו או ארבעת הכדורים המבהבים שתועדו מעל ספינה בוערת? צפו ותחליטו לבד.



(מקור)