אישה מווייטנאם טוענת שהיא לא ישנה כבר שלושה עשורים. נגויאן נגוק מיי קים – המוכרת גם בכינוי "התופרת שלא מסוגלת לישון" – שוחחה לאחרונה עם כתבים מקומיים לגבי היכולת שלה להישאר ערה כל הזמן. לטענתה היא הפכה מאז למעין סלבריטי מקומי בפרובינציית לונג אן, בדרום המדינה.

בת ה-49 לא הוכיחה באופן ודאי שהיא מסוגלת לתפקד ללא שינה ומומחים לרפואה מעולם לא בדקו אותה. למרות זאת, היא טוענת שעמדת התפירה שלה תמיד פתוחה וכל מי שרוצה יכול לבוא לראות אותה, ולהשתכנע בעצמו.

קים מספרת שהיא לא נולדה עם היכולת הזו אלא למדה אותה לאורך השנים. לדבריה, הכל התחיל כשהייתה נערה ואהבה להישאר ערה בלילות. בשלב מסוים היא מצאה עבודה בתור תופרת ועבדה שעות ארוכות כדי לסיים את המטלות שלה. עד מהרה היא כבר לא הרגישה את העייפות, כך היא אומרת, והפסיקה לישון לגמרי.

"הייתי יושבת לילות שלמים מול מכונת התפירה. לא העזתי לישון כי פחדתי שאני לא אצליח לסיים בזמן", סיפרה קים בריאיון לאתר החדשות Vietnamnet. "בפעמים הראשונות שעבדתי לאורך כל הלילה היה לי קשה. עשיתי המון טעויות ואפילו היו לי כמה תאונות דרכים. למרות זאת, נשארתי ערה במשך חודשים ואז גם שנים. בסוף העיניים והגוף שלי התרגלו. היום אני לא מסוגלת לישון גם אם אני ארצה".

רבים מטילים ספק בדבריה של קים. למעשה, יש המון מידע רפואי זמין לגבי ההשפעות של מחסור בשינה, מבעיות ריכוז וזיכרון, לירידה במהירות התגובה ועד לעלייה בסיכון לתאונות. לאורך השנים רבים ניסו לקבוע שיא ולהישאר ערים כמה שיותר זמן – ובכל פעם התוצאות היו מאוד לא נעימות.

בשנת 1963, רנדי גרדנר החליט לבדוק את השפעות מחסור בשינה על בשרו כחלק מפרויקט מדעי בבית ספרו. בן ה-17 נשאר ער במשך 11 ימים וחווה שורה של תופעות לוואי מטרידות כמו תנודות קיצוניות במצב הרוח, אובדן זיכרון לטווח קצר, מבעיות ריכוז ואפילו מפרנויה והזיות.

באשר לקים, היא מזמינה את כל מי שמפקפק בה לבוא לעמדת התפירה שלה ולהיווכח בעצמו. "פעם מעטים ידעו על זה היכולת שלי. היום רבים כבר יודעים כי אני כל הזמן בעמדה שלי. זה התחיל בשמועה והיום כולם כבר יודעים. היום אני כבר מפורסמת".