למרות מדיניות הילד האחד, עם 1.35 מיליארד אזרחיה, לסין עומד להיגמר בקרוב המקום לקבורה וזו ממש לא בעיה שתפתור את עצמה. הפתרון שהציעו חלק מהערים היא קבורה בים אבל איך משכנעים אנשים לוותר את התכניות שלהם לעולם הבא?

סירה בסין (צילום: Thinkstock)
קבר רגיל יכול להגיע לסכום של כ-16,000 דולרים|צילום: Thinkstock

כמה ערים החלו לקדם את היוזמה וכדי להמתיק את כל העסק הם גם מציעים כסף למי שיוותר על קבר ביבשה. בגואנגזוהו תוכלו לקבל 160 דולרים ובעיר וונזו הסכום יכול להגיע גם ל-1,290 דולרים. חלק מהמקומות מציעים גם לכסות את ההוצאות ולארגן משטים לפיזור האפר בים.

למורת רוחם של הוגי הרעיון, התכנית נכשלה ביצירת הבאז שתוכנן והתוצאות בהתאם. לפי העיתונות המקומית, רק 1.8% מהמתים בשנה האחרונה ויתרו על הקבר היבשתי ומספר המתים מדי שנה צפוי להגיע ל-20 מיליון עד 2025 - יותר מפי שניים לעומת 2011.

מהצד השני, חשוב להדגיש שקבר זול בבייג'ינג יכול להגיע לסכום של כ-16,000 דולרים ובהרבה מחוזות צופים מחסור חמור במקומות קבורה תוך 5-10 שנים. אבל כנראה שהבעיה היא במסורת העתיקה ולא במצב הכלכלי והגיאוגרפי.

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

"שמירה על קרקעות אינה אמורה לשמש גורם בבחירת דרך הקבורה של אדם", טוען סוציולוג מקומי. "אדמת סין שייכת לכל הסינים. למה האזרחים לא יכולים לקבל מטר מרובע לשכב בו כשהם מתים?".

עיריית שנגחאי, אגב, מעודדת את הקבורה הימית כבר משנת 1991, וחרף הביקוש הנמוך, העלתה לאחרונה את התמיכה הכספית ל-320 דולרים.

(מקור)