מסעדת הקלינק קמרו (תמונת AVI: mirror.co.uk)
אסירי תודה על ההזדמנות|תמונת AVI: mirror.co.uk

כמו לכל שף, לאלברטו קרישי היה חזון לגבי המסעדה הבאה שיפתח. השף שעבד בעבר במסעדת מיראבל של מארקו פייר בלונדון (אנגליה) מתעקש שהמקום החדש שנפתח תחת חסותו הוא לא גימיק, ושהכול "על טהרת איכות האוכל והשירות", במילותיו. ולמה הוא צריך לתת את כל ההסברים המקדימים וההתנצלויות? כי המסעדה שתיפתח בחודש הבא ממוקמת בבית כלא בוויילס. ה"קלינק קימרו", פרי מחשבתו של קרישי, תושק בין כתלי בית הסוהר של קרדיף.

"אנחנו רוצים לנסות לייצר חוויית אכילה איכותית ויציבה", מסביר קרישי. "שמסעדות אחרות יראו אותנו לא כמתחרים אלא יותר כמו סוכנות לגיוס כוח אדם. זה יאפשר לאסירים למצוא עבודה נורמלית במוסד משובח, להחזיר לעצמם את תחושות הגאווה והמוטיבציה וגם תהיה להם את האפשרות לפרנס את עצמם ואת משפחתם כראוי".

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

למען האמת, שכשמנסחים את זה ככה, זה נשמע הרבה יותר טוב מאסיר שעובד במטבח של בית הכלא ויודע להכין דייסה סבירה במקרה הטוב. המסעדה תכיל עד 96 סועדים ויעבדו בה 30 אסירים תמורת 14 ליש"ט (כ-90 שקלים) לשבוע עבודה של 40 שעות (קצת יותר מ-360 שקלים בחודש).

מסעדת הקלינק קמרו (תמונת AVI: mirror.co.uk)
המסעדה מבפנים. הכול כבר כמעט מוכן|תמונת AVI: mirror.co.uk

במקום יועסקו 24 שפים ומלצרים, וארבעה מנקים, במטרה להעניק לאסירים את כל הכישורים שיצטרכו כדי לעבוד במסעדות יוקרתיות, אחרי השחרור, במקום להתפשר על עבודה בשכר מינימום באיזו רשת מזון מהיר (שתדפוק אותם כמו שקרישי דופק אותם במשכורת).

כדי לעבוד ולהתאמן בקלינק, אסיר צריך שיישארו לו 6-18 חודשי מאסר לרצות עד לשחרור, וחובה עליו לפתור כל נושא שיכול להוות בעיה כמו התמכרות לסמים או לאלכוהול, התפרצויות זעם וכל מיני דברים כאלה של אסירים. המוקצים היחידים הם עברייני מין שלא יוכלו לעבוד במקום לעולם.

מסעדת הקלינק קמרו (תמונת AVI: mirror.co.uk)
אחד האסירים עם השף קרישי|תמונת AVI: mirror.co.uk
מסעדת הקלינק קמרו (תמונת AVI: mirror.co.uk)
מנת פתיחה. לא תמצאו פצירה בפנים|תמונת AVI: mirror.co.uk

(מקור)