ג'ולי קית (צילום: oregonlive.com)
ג'ולי קית|צילום: oregonlive.com

"אם קניתם את המוצר הזה במקרה, אנא שלחו את המכתב הזה לארגון זכויות אדם - אלפי בני אדם שנמצאים תחת דיכוי המפלגה הקומוניסטית הסינית יודו ויזכרו אתכם לנצח" - כך נכתב בפתק שהיה חבוי בקופסה של קישוטי ליל כל קדושים במשך שנה שלמה.

ג'ולי קית, שקנתה את הערכה, שלפה את המכתב שקופל לשמונה ונדחס בין בין שתי מצבות קלקר לפני כחודשיים, כשרצתה לקשט את ביתה. התחינה מצדו השני של העולם המתינה בסבלנות והעלתה אבק במחסן, בין שלדים מלאכותיים, מצבות מפלסטיק וקורי עכביש מזויפים.

במכתב, שנכתב בכתב יד בעילגות באנגלית כשאותיות סיניות מבצבצות מתוך השורות מדי פעם, נאמר כי "ערכת בית הקברות [שם המוצר] הוכנה ביחידה שמונה, מחלקה שתיים במחנה העבודה בכפייה 'מסנז'ייה' שבמחוז ליאונינג".

רוצים עוד הרבה סיפורים מעניינים, משעשעים, מרגשים ומטורפים? תנו לייק בפייסבוק

"האנשים עובדים כאן 15 שעות ביממה בלי ימי מנוחה ובכל החגים", נכתב. "אם לא, יענו אותנו, יכו אותנו ויקללו אותנו. אנחנו עובדים כמעט ללא תשלום - עשרה יואן לחודש (שישה שקלים). האנשים שעובדים כאן קיבלו עונש של שנה עד שלוש שנים ללא משפט ורבים מהם הם מתרגלי פאלון גונג".

מאחורי החזות היעילה של אומה מתפקדת, מסתתרת סין מודרנית אחרת המבוססת על מחנות עבודה בכפייה, חדרי עינויים בסגנון ימי הביניים ותאי כליאה המאוכלסים על ידי מאות אלפי אנשים שכל פשעם היה בחירה בשיטת התרגול הרוחנית "פאלון גונג".

גם עכשיו, בזמן שאתם קוראים את שורות אלו, המשטר הסיני חוטף, כולא ומענה רבבות בני אדם רק בשל דרכם הרוחנית. מתרגלי הפאלון גונג הכלואים בסין הם קבוצת אסירי המצפון הגדולה ביותר בעולם ולפי נתוני מחלקת המדינה האמריקנית, שגינתה את סין בשנת 2001 בגין רדיפת הקבוצה, לפחות חצי מהאסירים כיום במחנות העבודה בכפייה בסין הם מתרגלי השיטה.

המכתב מסין שמצאה ג'ולי קית (צילום: oregonlive.com)
המכתב מסין שמצאה ג'ולי קית|צילום: oregonlive.com

למרות שהמכתב לא היה חתום, קית בת ה-42 מפורטלנד (ארה"ב) הייתה המומה וחשבה שזה צעד מאוד נועז. כמו מסר נואש בבקבוק, הפתק עשה דרך של יותר מ -5,000 קילומטרים והיא לא הייתה יכולה להתעלם ממנו.

קית פרסמה את המכתב בפייסבוק וניסתה להפיץ את המסר אבל בנוסף לתגובות המבקשות לסייע, המכתב עורר את זעמם של כמה ספקנים שטענו שאין מדובר בפניה אותנטית של פועל קשה יום המנוצל במחנה עבודה סיני.

"אנחנו לא בעמדה שמאפשרת לנו לקבוע את מקוריות מוצאו של המכתב", אמרה סופי ריצ'רדסון, האחראית על סין בארגון "Human Rights Watch". לדבריה, "אני חושבת שהוגן לומר שהתנאים שתוארו במכתב בהחלט תואמים את מה שאנחנו יודעים על התנאים במחנות העבודה".

מאז שגילתה את המכתב, ג'ולי בודקת את התווית של כל מה שהיא קונה. "אם אני באמת לא צריכה את זה, אני לא קונה את זה אם זה נוצר בסין", היא אמרה. "זה באמת גרם לי להיות מודעת יותר".

(מקור)