צוות מדענים מנסים לפתור את תעלומת בת הים של מקדש אנג'ואין, אסקוצ'י, יפן. הירושי קינושיטה, ראש צוות החוקרים מאוניברסיטת קורשיקי, מספר שהיצור המיתי נשלח לסדרת בדיקות, כולל CT ובדיקות דנ"א, על מנת לפענח את מוצאו.
על פי הפולקלור המקומי, בת הים נתפסה אי שם באוקיינוס השקט שמול חופי יפן באמצע המאה ה-18. הדיג שמצא אותה מכר אותה בשוק מקומי מבלי לדעת באיזה בעל חיים מדובר, לפני שאחד התושבים באזור קנה אותה ושמר אותה אצלו במשפחה במשך מאות שנים.
Who said mermaids don't exist?! Researchers from the Kurashiki University of Science and the Arts in Japan are in the process of examining this mummified “mermaid”, that was reportedly first discovered in the Pacific Ocean in the late 1730s ♀️
— Breakfast Television (@breakfasttv) March 4, 2022
: 2021 Kinoshita Hiroshi pic.twitter.com/4KLocKYdgt
קוזן קוידה, הכהן הראשי במקדש אנג'ואין, מספר ששרידי בת הים נמצאים אצלם כבר 40 שנה. לטענתו, הם סוגדים לבעל החיים המיתי וגורסים שיש לו סגולות מרפא מופלאות. למעשה, האגדה מספרת שאם אוכלים את בשרה של בת הים – אפשר לחיות לנצח.
"האגדות ביפן מספרות שבנות ים הן המפתח לחיי נצח", ציין קינושיטה בשיחה עם כתבים מקומיים. "מקומיים מספרים שאיש שיאכל את בשרה לא ימות לעולם. יש אפילו מיתוס אחד על אישה שאכלה בטעות חלק מבשרה של בת ים וחיה במשך 800 שנה".
קינושיטה אמנם מחבב את המיתוסים והאגדות על בנות ים בתרבות היפנים, אך מדגיש שהוא סקפטי בלשון המעטה שאכן מדובר בשרידיו של יצור חי אמיתי. להערכתו, בת הים היא מיצג מסוים שהופק מתישהו בין המאה ה-16 למאה ה-19, ככל הנראה לצורכי ייצוא לאירופה או סין.
"כמובן שאני לא חושב שזו בת ים אמיתית, אלא משהו שנועד למופעים מיוחדים", סיפר. "אנשים ברחבי העולם מכירים את המיתוסים על בנות ים, ולכן זה לא מפתיע אותי שהמון אנשים מתעניינים בה".
קינושיטה ממשיך: "מי שהפיק את 'בת הים' הזו עשה זאת עם בעלי חיים אמיתיים והייתי רוצה לדעת איזה. לכן, שלחנו את השרידים לבדיקות CT ודנ"א כדי שנוכל לדעת מה זה באמת. להערכתי, החלק התחתון אכן שייך לדג כלשהו בזמן שהחלק העליון שייך לקוף מסוים".