רוב הנשים דואגות כבר בהריון מהשינוי שיתרחש בחייהן לאחר הלידה. גם חיי המין משתנים, אך לעיתים אפילו משתפרים. יש הרבה מאוד גורמים שמשפיעים על זה בקרב שני המינים: פיזיים - כאלה שהאישה לא תמיד מרוצה מהם, כמו עלייה במשקל, סימני מתיחה של העור, ורידים שפתאום הופיעו ברגליים, במקרה הטוב, או בפי הטבעת במקרה הפחות טוב, שדיים שבעיקר משמשים להאכלת התינוק ועלולים להיות מאוד כואבים ורגישים ולא תמיד כיף לך שיגעו בהם.
וכמובן, גם שינויים רגשיים מציפים אותך, כמו מצב הרוח הלא יציב והירידה בחשק, שמביאים אותך לחוסר פניות מינית. האוקסיטוצין גורם לך להיות הרבה יותר מחוברת לצרכים של התינוק מאשר לצרכי בן זוגך. הוא, הגבר שלך, מרגיש מעט דחוי, ועלייך להוכיח לו אחרת. כפי שטוענת רוזמרי בסון, בעבודתה על המעגל המיני הנשי, לעיתים התשוקה מופיעה דווקא מתוך גרייה מינית נכונה ובקונטקסט הנכון, או במילים פשוטות, "עם האוכל יבוא התיאבון".
אז, כן, מומלץ לנסות להיכנס לפעילות מינית, ולו רק כדי להוכיח לעצמך ולבן זוגך שאת עדיין יצור מיני. אימהות יקרות, המשולש אליו נכנסתן הוא מורכב מכל הבחינות. תהיו סובלניות, הכל מסתדר. ובינתיים, קבלו 11 עצות שיעזרו לך להיכנס שוב למעגל:
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
- אל תמהרי. קחי את הזמן שלך. קיום יחסי מין לפני שאת מוכנה, פיזית ונפשית, עלולים להזיק למערכת היחסים. גם אם קיבלת אור ירוק מהגינקולוג לאחר חודש וחצי-חודשיים, תעשי את זה בקצב המתאים לך.
- דברי עם בן זוגך על הפחדים והחששות שלך, במיוחד אם עברת חתך אפיזיוטומי או ניתוח קיסרי והיו שם תפרים. גם לו לפעמים יש חששות, בטח ובטח אם הוא היה נוכח וצפה בלידה. אלה נושאים שכדאי לדבר עליהם ולעשות בדיקה של תחושות ורגשות.
- נסו לתכנן זמן לבד ביחד, אפילו אם זה רק בכדי להתכרבל וקצת להתמזמז. תראי לו שהוא עדיין הבחור העיקרי בחייך גם אם ילדת לו בכור.
- לא כדאי לסמוך על ההנקה, תכננו אמצעי מניעת הריון בכדי שמרווח הזמן בין ההריונות יאפשר לכם להתאושש.
- שמרי על הספונטניות שלך, גם ברגעי עייפות וירידה בערך העצמי המיני. גורם ההפתעה הוא מכריע, חדשנות ומצב רוח טוב ישמרו על הזוגיות שלך לאורך שנים.
- מקלחת ביחד? בהחלט. זה גם חוסך בחשבון המים וגם יאפשר מגע רך ונעים, בזמן שאת הכי צריכה את זה.
- ואם כבר מדברים על נוזלים: הבעיה העיקרית המתעוררת לאחר הלידה של הרודן הקטן, היא חוסר בזמן פנוי. בכדי להיכנס למצב רוח לסקס, את דווקא, צריכה זמן. אם תמהרו מדי או אם תהיו בלחץ, זה עלול לפגוע ברמת הלחלוח של אברי המין שלך וגם עלול לפגוע בזקפה שלו. אז, שני טיפים חשובים: קראו שוב את נקודה 1, וגם - תדאגו שיהיה בהישג יד חומר סיכה, על כל מקרה.
- תזכרו, איכות ולא כמות. אתם לא חייבים כל לילה לקיים יחסי מין, תבדקו מה מתאים לשניכם במצב החדש כהורים, גם אם זאת לא הלידה הראשונה. תשתפו אחד את השני בצרכים וברצונות שלכם.
- אל תהססי לומר "לא" כשלא מתאים לך. אם את מרגישה כאבים, אפשר להמתין ולחלופין לעשות סקס ללא חדירה, עד הרגע שתרגישי שוב פעם בנוח. במידה והאי נוחות לא חולפת, תפני לרופא נשים.
- קריאת ספרות ארוטית או צפייה בסרט מגרה, מעודדים את עולם הפנטזיות, שהוא השלב הראשון עליו נבנה התהליך המיני. אל תוותרי על הקרבה המינית. לאורך הזמן, תיווכחי שההשקעה הייתה כדאית.
- גם אם לא לצורך סקס, פרגנו לעצמכם סבתא, דודה או בייביסיטר ותצאו מהבית לשעתיים - לבד, בלי התינוק. אפילו לא צריך להרחיק מהבית. לכו לבית קפה השכונתי או לספסל שבפארק עם טרמוס קפה משלכם. הכניסו את המנהג הזה פעם בשבוע כזמן קדוש רק שלכם. והכי חשוב: אל תדברו בזמן הזה על התינוק, בשביל זה יש לכם את כל יתר השבוע.
* אליסיה וגה היא סקסולוגית ומדריכה ויועצת בתחום המין והמיניות.