בין אם אתם מאמינים בכוחה של מדיטציה ומתרגלים אותה באופן קבוע ובין אם לא, אין ספק ששום נזק לא יכול להיגרם מכך שתיקחו לעצמכם כמה דקות בעיצומו של יום עמוס כדי לנשום ולהירגע. לפעמים לא ממש צריך להיכנס למצב מדידטטיבי כדי להשיג מיינדפולנס (או מודעות קשובה), ומספיק פשוט לקחת הפסקה מהכל לכמה רגעים כדי להבחין במה שמסביבכם. ואתם אפילו לא צריכים להקדיש לזה חצי שעה כדי ליהנות מההטבות של המיינדפולנס – גם כמה דקות בודדות יכולות לעזור המון בהפחתת מתחים.
הספר " Meditation For Fidgety Skeptics" שיצא לאחרונה בבריטניה מציע שלושה תרגילים פשוטים שמוכיחים שכולם יכולים ליהנות מזה, גם אם רוחניות וניו אייג'יות זה הדבר הכי רחוק מכם בעולם.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
1. הליכה קשובה
בפעם הבאה כשאתם הולכים למקום כלשהוא בחוץ או בפנים, או נמצאים בתנועה רגלית, נסו להבחין לסאונד שמקיף אתכם. הקשיבו לקולות המכוניות שמתקרבות והולכות מכם, או לקולות של אנשים שמתפיידים ברקע. באמצעות כך אתם מסיטים את תשומת הלב שלכם בכוונה מהעולם הפנימי והמחשבות שלכם כלפי העולם החיצוני. אל תנסו יותר מדי לפענח מאיפה הצלילים מגיעים או מי מייצר אותם, אתם לא בהכרח צריכים לדעת מה אתם שומעים – רק להיות מודעים לכך שאתם שומעים משהו. נסו להמשיך בכך כמה שיותר לפני שדעתכם מוסחת שוב על ידי מראות, תחושות או מחשבות, ואז חזרו בחזרה למוד ההליכה הרגיל שלכם.
2. המים החמים
בפעם הבאה שאתם במקלחת, הסיטו את תשומת לבכם למים החמים שנופלים על גופכם - האם אתם יכולים לחוות אותם כמסז'? התמקדו בשינויי הלחץ ובמגע של הזרמים האינדבידואלים על הגוף שלכם. כעת נסו להוסיף לכך תשומת לב לאיך שמגיב הגוף שלכם למים החמים – נסו לחוש את הנקבוביות נפתחות, את תחושות החום על העור ואת המצב הרגוע שלו. אמיצים במיוחד יכולים אפילו לנסות להחליף את הזרם למים קרים ולראות האם הם מסוגלים לשמור על אותה תחושה ולתת למים פשוט לזרום דרכם, כמה זמן הם מסוגלים להחזיק בכך מבלי להירתע או להצטמרר. זהו סוג של תרגיל איזון שיכול לסייע לכם להתמודד עם אי נוחות או מצבי לחץ.
עוד ב-mako בריאות:
>> צעירה ירדה 60 ק"ג תוך פחות משנה - ואז זה קרה
>> חטפה הרעלת קיבה מטעות שרובנו עושים
>> יאללה תעמיסו: אלה 3 הפחמימות הכי בריאות
3. צחצוח השיניים
בדרך כלל אנחנו לא מקדישים יותר מדי תשומת לב לצחצוח השיניים, בעודנו מעבירים את המברשת הלוך ושוב על השיניים והחניכיים, משום שזו פעולה יומיומית שהיא חלק משגרת היום שלנו ואנחנו נוטים לקחת אותה כמובן מאליה. ובכל זאת, בפעם הבאה שאתם מצחצחים שיניים, נסו לדמיין שאתם בסלואומושן – לחצו על המשחה ומרחו אותה לאט לאט על המברשת, קרבו את המברשת לפה והבחינו במגע הראשון שלה עם השיניים, נסו לדמיין את קצב החוזר שבו הזיפים עוברים על הפה שלכם, ובחנו את עצמכם: בכמה פרטים ותחושות שונות אתם מסוגלים להבחין? עד כמה אתם יכולים להיכנס לזה?