היפוכונדריה או חרדת בריאות מתבטאת בדאגה מופרזת ומתמדת מפני מחלות ובכפייתיות סביב כל מה שקשור לבריאות. היפוכונדרים לרוב יחששו מתסמינים שאחרים היו מתייחסים אליהם בקלות רבה יותר. עבורם גם תסמינים שנחשבים קלים, כמו עייפות, כאב בטן או כאב ראש יכולים להיות סימנים למחלה קשה. היפוכונדריה עשויה לגרום למצוקה ממשית והיא יכולה להזיק לתפקוד היומיומי.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

תקופת הקורונה הייתה קשה לכולנו, במיוחד בשיא המגפה כשהנגיף השתולל והחיסון עוד לא היה באופק. אך היא הייתה אף מורכבת יותר עבור מי שסובל מהיפוכונדריה. במדינות מסוימות אף מדווחים על עלייה במקרים של היפוכונדריה מאז שהמגפה פרצה.

רובנו שמחנו מהחזרה לשגרה; אמרנו שלום ולא להתראות לזום וחזרנו להיפגש פנים מול פנים. אבל עבור אנשים שסובלים מהיפוכונדריה, החזרה לשגרה היא לא כל כך פשוטה. במיוחד כשבתקופה האחרונה צצו וריאנטים חדשים שמוכיחים לנו שלמרבה הצער המגפה עוד לא לגמרי נגמרה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם ההיפוכונדריה בזמן חזרה לשגרה ולאור המציאות הנוכחית:

>> שישה סימנים שאתם היפוכונדרים

לצמצם חשיפה לחדשות

אם אתם מרגישים שלקרוא או לצפות בחדשות בתדירות גבוהה מעלה את מפלס החרדה שלכם, כדאי לצמצם כמה שיותר את החשיפה לתכנים הללו. אפשר להישאר מעודכנים, אבל לא ברמה שזה מחמיר את התסמינים שלכם ופוגע בתפקוד היומיומי שלכם. נסו במקום זאת לעשות פעילויות מרגיעות, כמו להאזין למוזיקה או לצאת להליכה.

לשנות דפוסי חשיבה

אנשים הסובלים מחרדת בריאות נוטים לדמיין את הגרוע מכל ולחשוב שהכול הולך להשתבש. אחת הדרכים להפחית את התסמינים ולשפר את מצבכם הנפשי – הוא לשנות את דפוסי החשיבה. נכון, זו לא משימה קלה לביצוע, אבל היא אפשרית. לפי פאטמה קמארה, יועצת מומחית לבריאות הנפש, ניתן לאתגר כל מחשבה ולשנות אותה. כשעולה לכם דאגה לראש, נסו לאתגר אותה על ידי הסתכלות אובייקטיבית על הראיות. קמארה ממליצה לצייר טבלה על דף עם שתי עמודות; דאגות בעמודה אחת ובעמודה השנייה מחשבות מאוזנות ומבוססות עובדות בשטח. זה יכול לעזור לכם לשנות דפוסי חשיבה ולהפחית דאגות.

להקפיד על אורח חיים בריא

אורח חיים בריא יכול לעזור משמעותית לשפר את מצב הרוח שלכם ולפיכך גם יכול להפחית חרדה ותסמינים של היפוכונדריה. פעילות גופנית, במיוחד כזו שמעלה דופק, תעזור לכם להפחית סטרס ולשפר את רמת האנרגיה שלכם. נוסף על כך, שינה טובה ותזונה מאוזנת יכולות להשפיע באופן משמעותי על רמות החרדה.

אלכוג'ל (צילום: shutterstock_By FotoHelin)
תקופה מורכבת במיוחד עבור הסובלים מחרדת בריאות|צילום: shutterstock_By FotoHelin

עוד ב-mako בריאות:
>> למה יש לנו כל הזמן פיפי? אולי זה יפתיע אתכם
>> מומחים מזהירים: תסמיני הקורונה השתנו
>> הופתענו: רק אל תעשו את זה לפני סקס

לפנות זמן לעצמכם

לכל אחד מאיתנו יש דברים אחרים שמרגיעים אותנו. הבעיה היא שלפעמים מרוב שאנחנו עמוסים, אנחנו שוכחים לפנות כמה דקות ביום כדי לעשות את הדבר הזה שמרגיע אותנו. לא משנה כמה הלו"ז שלכם עמוס, חשוב במיוחד לפנות זמן כדי להירגע, במיוחד אם אתם סובלים מחרדה, כמו חרדת בריאות. גם הליכה של 15 דקות מסביב לשכונה יכולה לסייע לכם להפחית חרדה.

לבקש עזרה

אנשים רבים חוששים לדבר על חרדת הבריאות שלהם, אבל חשוב לדעת שיש טיפול ועזרה לאנשים הסובלים מהיפוכונדריה. זה לא חייב להיות מטפל מקצועי, אתם יכולים להקל על עצמכם לא מעט בכך שתשתפו על כך גם אדם קרוב.