המנגו המתוק הוא אחד הפירות הטעימים ביותר שיש לקיץ להציע. צבעו הכתום מייצג את הבטא קרוטן – נוגד חמצון חשוב לבריאות המעניק לו את צבעו. טעמו המתוק והעסיסי עלול ליצור רושם מוטעה לגבי כמות הסוכר שבו. חשוב לדעת כי באופן כללי, הטעם המתוק שבפירות אינו משקף בהכרח תכולת סוכר וקלוריות רבה יותר לעומת פרי חמוץ.

מסייע במניעת סרטן: נוגדי החמצון שבמנגו מסייעים להגן על הגוף מפני סרטן ומחלות רבות אחרות. הבטא קרוטן הוא גם המקור העיקרי לוויטמין A החיוני לראייה, לשמירה על המערכת החיסונית בריאות העור ולגדילה תקינה. בנוסף, המנגו מצטיין בכמה תכונות נוספות.

תורם לאיזון הכולסטרול: הבטא קרוטן והסיבים התזונתיים שבהם מצטיין המנגו, תורמים גם להפחתה ברמות הכולסטרול בדם.

אישה עם שיער אדום  (צילום: Boiko Olha, shutterstock)
רוצים שיער בריא יותר? נסו לצרוך יותר מנגו|צילום: Boiko Olha, shutterstock

עשיר בוויטמינים ובמינרלים: המנגו עשיר בנוסף במינרלים ובוויטמינים החשובים לגוף, חומצה פולית, נאצין, מגנזיום, סידן, אשלגן ואבץ. המנגו מכיל כמות גבוהה יחסית של ויטמין C (ב-100 גר' פרי מנגו יש 30 גר' = ½ כמות הצריכה היומית המומלצת שהיא 60 מ"ג).

תורם לפעילות מערכת העיכול: המנגו מכיל כמות רבה של סיבים תזונתיים אשר תורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול. אחד הסיבים המצויים בו, הפקטין, שומר על בריאות המעי וגם מסייע בהפחתת הכולסטרול בגוף.

תורם לבריאות העור והשיער: המנגו מכיל ויטמין בשם אלפא קרוטן שתורם לבריאות ולמראה השיער והעור.

תורם לשמירה על פעילות תקינה של הלב: הוא מכיל מינרל בשם אשלגן וחומצה פולית שמסייעים לכך.

מנגו (צילום: Pixel-Shot, shutterstock)
כמה טעים - ככה בריא|צילום: Pixel-Shot, shutterstock

מתאים לשומרי משקל: 100 גרם של מנגו טרי מכילים רק כ-65 קלוריות.  לפיכך, המנגו יכול לשמש חטיף בריאותי מתוק ומרענן ומושלם לימי הקיץ החמים.

 

הכותבת היא מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת