קינוחים, פחמימות וג'אנק פוד עושים לנו טוב בנשמה ולוחץ במכנסיים. הכל היה יכול להיות ממש בסדר אם קר היינו מסוגלים להסתפק במועט, אבל משום מה המאכלים האלה תמיד עושים לנו חשק לעוד. אבל אתם לא חייבים להימנע מכל מאכל טעים לשארית חייכם, יש גם פתרונות יותר הגיוניים. הנה 5 מאכלים שיפחיתו את החשקים שלכם, ויעזרו לכם ליהנות מהאוכל שלכם מבלי להגזים
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
1. תפוח
חטיף מצוין המלא בסיבים תזונתיים וויטמינים. "תפוח גורם לתחושת שובע משום שהוא מלא בסיבים תזונתיים אך גם משום שהוא מצריך המון לעיסה. גם לעיסה מרובה תורמת לתחושת שובע" אומרת דנה לאור ארידור, דיאטנית קלינית, חברת עמותת עתיד - עמותת הדיאטנים בישראל. "בנוסף, מדובר בתחליף למתוק משום שהוא מכיל פרוקטוז, סוכר פרי".
2. דגנים מלאים
כל המאכלים העשויים מקמח מלא, וגם דגנים כמו בורגול וקינואה, מלאים בסיבים תזונתיים. קבוצת המאכלים האלה היא למעשה פחמימות שמעלות את הסוכר בדם בצורה מתונה, ומקטינות את הצורך במתוק. "מבחינה ביולוגית מה שמגביר את הצורך למתוק הוא ירידה ברמות הסוכר בדם, אגב, לכן יש לנשים קרייבינג למתוק לפני המחזור", מסבירה לאור ארידור. "ברגע שאוכלים דגן מלא משמרים את הסוכר ברמות לא נמוכות לאורך זמן, ומאטים את הספגה של הסוכר בדם. כך מתמתן הצורך למתוק".
עוד ב-mako בריאות:
>> לא תמימה: האם מדובר בטבעונות או בהפרעת אכילה?
>> דברים שרק רופאים יודעים: המדריך המציאותי לרופא בישראל
>> כוח מתפרץ: האימון המושלם לאחרי שבועות
3. חלבונים
כשאוכלים פחמימה, ובמיוחד פחמימה פשוטה כמו קמח לבן וסוכרים, כמו פסטה ואפילו קוסקוס, זה מעלה את הסוכר בדם מאוד מהר וכמו שזה מעלה אותו מהר הוא מוריד את הסוכר באופן קיצוני תוך שעה, ואז אנחנו רעבים יותר ומחפשים את הנשנושים המתוקים. "כשמורידים פחמימות לגמרי מהתפריט ואוכלים רק חלבונים, אין את העלייה הזאת של הסוכר ויש תחושה טובה יותר של שובע", אומרת לאור ארידור. "יש חומצות אמינו בשל פנילאלנין וטריפטופן שנמצאות בחלבונים ותורמות עוד יותר לתחושת השובע. מבחינת התהליכים בגוף, זה מאוד מצמצם את הצורך במתוק. אבל הדבר היעיל ביותר בהקשר הזה הוא לצמצם את צריכה הפחמימות ולהגביל אותה לפחמימות מלאות בכמות קטנה יחסית".
4. משקאות
משקאות חמים תורמים לתחושת השובע משום שטמפרטורה חמה מרגיעה וגם תורמת לתחושת שובע. מלבד זאת, גם מים יכולים לעזור כאן, משום שאנחנו באמת מבלבלים הרבה פעמים בין תחושת הצמא לתחושת הרעב. "על ידי שתייה מרובה אנחנו בעצם משיגים שתי מטרות- גם מרווים את הגוף, וגם מגלים אם אנחנו באמת רעבים או לא", מסבירה לאור ארידור. "מה שכן, דווקא מיצי פרי שנחשבים בריאים מכילים המון סוכר ולכן גם הם יעלו ויורידו את הסוכר במהירות. ואם כבר הלכנו על מתוק עדיף ללכת על הפרי השלם, זה תלוי במינון".
5. אגוזים
אם בא לכם לנשנש משהו, אגוזים תמיד נשמעים טוב, כי הם בריאים, טעימים ומפנקים. הבעיה היחידה היא אחוזי השומן הגבוהים שהם מכילים, אך ניתן דווקא למנף אותם לצורך תחושת שובע חזקה יותר. "אגוזים מכילים חומצות אמינו שתורמות לתחושת השובע", מסבירה לאור ארידור. "מספיק 30 גרם מאגוזי פקאן, ברזיל או שקדים, גם כדי לענות על הצורך לנשנוש וגם כדי לשבוע. בנוסף, השומן שהם מכילים מאט את הספיגה של הסוכר, מה שתורם אף הוא לתחושת השובע".