כשהיינו קטנים שתינו שוקו בכמויות. זה היה קל להכנה, טעים וקריר. אלא שבדור הקודם המודעות לתזונה בריאה הייתה בחיתוליה והורים לא תמיד ידעו מה נכון לילדים ומה יגרום להם לפתח הרגלים שקשה להיפטר מהם בלב מאוחר יותר של החיים. אבל בעידן המפוכח של היום, אנחנו כבר יודעים היטב שגם הפינוקים האהובים חייבים להתאים את עצמם לצרכים של הגוף, בייחוד כשמדובר בילדים שלנו שגדלים ומתפתחים.

מה הבעיה בשוקו בעצם?

הבעיה בהכנת שוקו בבית טמונה הן בתחליבי החלב, שתכף נדבר עליהם, וכן באבקות השוקו התעשייתיות. נתחיל מהחלב - חלב פרה מכיל, בין היתר: הורמונים, אנטיביוטיקה, שומנים רוויים וכולסטרול. גם תחליפי החלב התעשייתיים, מכילים רכיבים בעיתיים כדוגמת שמן חמניות ושמן דקלים, והם לרוב עמוסים בסוכר, במלח ובשמנים לא בריאים. אלה מכילים גם כמויות מופרזות של חומצות שומן אומגה 6, שעלולות להוביל לדלקות ולבעיות בריאותיות אחרות כאשר צורכים אותן בכמויות גדולות. יתרה מכך, תחליפי חלב שנרכשים בחנות עמוסים בדרך כלל בחומרים משמרים ומייצבים, מה שפוגע בערכם התזונתי. דוגמה לחומר מייצב כזה הוא לציטין חמניות, שבתהליך הייצור שלו עובר זיקוק ועיבוד. לעומת זאת, תחליפי חלב צמחיים בהכנה ביתית, הם מקור טבעי ונפלא לחומרים מזינים כמו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

גם אבקות השוקו עמוסות בסוכר ובתוספים שונים כמו חומרי טעם וריח. אגב, גם משקאות השוקו המוכנים מכילים רכיבים לא סימפטיים כגון המייצב קרגינן, חומר דמוי ג'ל (E 407) השנוי במחלוקת ונחשד בשנים האחרונות כפוגע במערכת העיכול והחיסון.

ילדה שותה שוקו (צילום: karelnoppe, Shutterstock)
צילום: karelnoppe, Shutterstock

הפתרון: מכינים שוקו בבית

כשאנחנו מכינים שוקו בבית, אנחנו שולטים במרכיבים ובכמות שלהם, וכך אנחנו מבטיחים שהמשקה יהיה בריא ונקי מתוספים לא רצויים.

מתכון לשוקו ביתי מזין

רכיבים:

קרח

חלב שקדים, עדיפות כזה המוכן בבית, או כל תחליף חלב צמחי ביתי אחר (מתכונים תמצאו ברשת בשפע)

3 תמרים (מגולענים)

כפית אבקת קקאו (עדיף אורגנית)

הוראות הכנה:

ממלאים 3/4 כוס בקרח

מוסיפים את חלב השקדים עד לסוף הכוס.

מעבירים את תכולת הכוס לבלנדר ומוסיפים את התמרים המגולענים ואת אבקת הקקאו האורגנית.

מערבבים את כל המרכיבים במהירות המקסימלית עד לקבלת מרקם חלק וקרמי (או מרקם גרניטה).

טועמים את התערובת ומתקנים מתיקות על ידי הוספת תמרים נוספים במידת הצורך.

 

הכותבת היא עינב בורשטיין, יועצת ומנחה לתזונה טבעית ואורח חיים בריאלאינסטגרם של עינב