התחלתם לבשל, חיפשתם את השום, גיליתם שהוא התחיל לנבוט ועכשיו אתם לא יודעים אם כדאי להשתמש בו? הסיטואציה הזאת ככל הנראה קרתה לכם, אולי אפילו כמה פעמים - ואם אתם עדיין לא בטוחים מה לעשות, יש לנו תשובה. בדיוק לפני חודשיים סיפרנו לכם מה קורה כשתפוח אדמה מתחיל לנבוט ועכשיו תורו של השום, שמתברר לא שונה בהרבה מתפוח אדמה בהקשר הזה.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
לפי כתב העת Journal of Agricultural and Food Chemistry, מומחים מפצירים באנשים לא לזרוק שום שהחל לנבוט. כי מתברר שהוא לא רק ראוי למאכל, הוא אף ראוי יותר למאכל משום טרי. לשום יש יתרונות בריאותיים רבים, מחיזוק המערכת החיסונית, יכולות אנטי-דלקתיות ועד לשיפור בריאות הלב. ממחקרי עבר חוקרים הראו כי שעועית, אפונה וזרעים מונבטים מכילים יותר נוגדי חמצון – ולכן מדענים ניסו לבדוק אם אותו דבר תקף גם על שום. לפי דיווח של כתב העת Journal of Agricultural and Food Chemistry, שום שהחל לנבוט לפני חמישה ימים לא רק הכיל יותר נוגדי חמצון משום טרי, אלא גם הצליח להגן על תאים בתנאי מעבדה מפני נזקים שונים.
עוד ב-mako בריאות:
>> הקשר בין גלולות למניעת היריון לבין דיכאון
>> גילינו שלימון מעביר תופעה בריאותית מעיקה
>> איזה קופסאות שימורים אתם חייבים להעיף מהבית?
אם אתם בעד תזונה נכונה ובריאה, אתם ככל הנראה כבר חושבים כיצד לשלב שום מונבט בתפריט שלכם, אם כן – נזהיר שהטעם שלו פחות אטרקטיבי. נראה שנבטי השום נוטים להיות מרים בטעמם. אז אם אתם פחות בקטע של טעמים מרים, כדאי לוותר על הנבטים, לחתוך אותם ולהשתמש בשום כרגיל. ואם מזג האוויר מתאים ויש לכם גינה בבית, אתם בהחלט יכולה לנסות לשתול את השום המונבט ולנסות להצמיח צמח שום משלכם.