בעקבות הריקול של חברת שטראוס שכלל עשרות חטיפים פופולריים, הורים רבים נאלצו לרוקן את מגירת הממתקים ולהיפרד לתקופה ממגוון שוקולדים ופחמימות. הזדמנות מצוינת לחשיבה מחודשת האם ובמה למלא אותה מחדש.

באופן כללי, אכילה של חטיף לא יכולה לבוא אף פעם במקום ארוחה מזינה, וגם לא מומלץ להשתמש בה כפרס או כעונש. להורים יש תפקיד חשוב ואחריות על סוג המזון הנכנס לבית, הנגישות של המזון ויצירת סביבה ביתית המאפשרת לילדים אכילה בריאה. הנה כמה רעיונות לחטיפים בריאים יותר עבור הילדים:

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

תמרים

הפתרון המושלם לספק את החשק למתוק. במרקם שלו הוא מזכיר טופי והוא משביע יותר מסתם ממתק. הם עשירים בוויטמינים, מינרלים נוגדי חמצון והסיבים התזונתיים שבתמר שומרים על מערכת העיכול.

אגוזי מלך ושקדים

כחלק מההמלצות לשילוב תזונה ים תיכונית בתפריט היומי מומלץ לצרוך אגוזים ושקדים על בסיס יומי בשל יתרונותיהם הבריאותיים. רבים חוששים מאכילת אגוזים ושקדים בשל כמות הקלוריות והשומן שבהם, אך רוב השומן שקיים באגוזים מורכב מחומצות שומן בלתי רוויות שמסייעות בשמירה על בריאות הגוף. למשל, אגוזי מלך עשירים בחומצת שומן מסוג אומגה 3 החיונית לתפקוד המוח.

חטיפי פירות ואגוזים טבעיים

חטיפים טבעיים ללא תוספת סוכר שכוללים פירות, פירות יבשים ואגוזים. הם אינם מעובדים, מהווים מקור טוב לסיבים תזונתיים ומסייעים בהסדרת פעילות המעיים. הפירות עשירים במינרלים חיוניים כמו אשלגן, ברזל, סידן, זרחן ומגנזיום.

פופקורן מתוק (צילום: Brent Hofacker, shutterstock)
צילום: Brent Hofacker, shutterstock

פופקורן ביתי

מעבר להיותו הנשנוש המושלם לסרט, ניתן להכין אותו בבית ולשלוט בכמות המלח והשמן. הפופקורן הוא דגן שאינו מעובד, ובנוסף הוא גם עשיר בסיבים תזונתיים מה שהופך אותו למשביע וממלא.

ארטיקים על בסיס פירות

ישנם שלגונים על בסיס פירות, חלקם מכילי סוכר וחלקים ללא תוספת סוכר. קריאת רשימת הרכיבים והסימון התזונתי, תאפשר לכם לבחור נכון מהמגוון הקיים. שלגונים על בסיס פירות ניתן גם להכין בבית תוך שיתוף הילדים.

חטיפים מבוססים על דגנים כמו שיבולת שועל

גם חטיפי הבריאות למיניהם הם לא תמיד בריאים. חשוב לקרוא את הסימון התזונתי שעל גבי החטיפים, שמציין את כמות הסוכר המוספת ולבחור באלו בעלי הערך התזונתי עם כמויות הסוכר הקטנות יותר.

ילדה אוכלת ממתק (צילום: Shutterstock)
צילום: Shutterstock

איך למלא מחדש את מגירת הממתקים?

  • הקפידו על מגוון מצומצם של חטיפים – מחקרים מראים שככל שאנחנו מגבילים את המגוון, הכמות הנאכלת מאותו סוג מזון הינה קטנה יותר.
  • מומלץ לבחור באריזות אישיות קטנות של חטיפים ולא באריזות גדולות משפחתיות.
  • כדאי לייצר כללים ברורים לכל בני הבית בנוגע לצריכת חטיפים ולהגביל את הילדים לחטיף אחד ביום או למספר חטיפים מוגבל בשבוע.
  • רצוי שלא למלא את הבית בכמות גדולה של חטיפים, אלא לקנות חטיפים לשבוע הקרוב ולא כמות גדולה לחודשים קדימה, או להציע לילד לקנות חטיף מחוץ לבית כשיוצאים עם הילד לגינה או לחוג.
  • מומלץ להציע לילד מספר אפשרויות של חטיפים בריאים, כך שהילד יוכל לבחור באחד מהאפשרויות שהצענו לו, דבר שיאפשר לו להרגיש שהוא שותף בבחירה.

לימור טל פוני, תזונאית ראשית, מכבי שירותי בריאות