שיבולת שועל

מנה של ​​1/2 כוס שיבולת שועל, מכילה 4 גרם סיבים. כמות משמעותית של סיבים מסייעת להרגיש שובע למשך פרק זמן ארוך ושומרת על המשקל. שיבולת שועל מכילה גם ויטמינים ומינרלים חשובים כמו מגנזיום, אבץ וברזל, שעוזרים להגביר את האנרגיה, להפחית דלקות ולחזק את המערכת החיסונית. בנוסף, שיבולת שועל עמוסה בחלבון (5 גרם למנה של 1/2 כוס) ונחשבת לעמילן עמיד ב-25%, מה שאומר ששיבולת שועל יכולה גם לשפר את מערכת העיכול. על פי מחקר שפורסם על ידי Nutrition Journal, שיבולת שועל יכולה לעזור להפחית את הסיכון למחלות אוטואימוניות ומחלות לב.

בכל מקרה חשוב לבחור דייסת שיבולת שועל איכותית. רוב החבילות של השיבולת שועל מכילות המון תוספת סוכר וחומרי טעם וריח שיכולים לדלל את החומרים המזינים. אם הטעם שלה קצת תפל, אפשר לערבב אותה עם עוד מזונות לחיזוק הסיבים, כמו פירות יער, חמאת אגוזים, דלעת, זרעים ואגוזים.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

צ'יה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
צ'יה|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

זרעי צ'יה

זרעי הצ'יה כבר הוכתרו לא פעם כמזון הכי בריא על כדור הארץ. די בצדק. במנה של 28 גרם (בערך שתי כפות) יש 11 גרם סיבים, 4 גרם חלבון ו-9 גרם שומן, חמישה מתוכם הם אומגה 3. בנוסף, מכילים הזרעים סידן, מנגן, מגנזיום וזרחן ולא מעט ויטמינים חיוניים. זרעי הצ'יה גם מלאים בנוגדי חמצון, שיכולים להגן על התאים שלך מפני נזק מרדיקלים חופשיים והפחתת הסיכון ללקות בסרטן.

פירות יער

מחקר ספרדי משנת 2013 מצא שאנשים שאכלו פירות יער מספר פעמים בשבוע היו בסיכון נמוך ב-30% למוות. ההשפעה של פירות יער לחיזוק אורך החיים עשויה לנבוע מריכוז גבוה של פוליפנולים של פירות היער, אשר נקשרו עם סיכון מופחת למחלות כרוניות רבות.

10 יתרונות בריאותיים של אוכמניות

שעועית

זה אולי מאכל שנתפס כבד לארוחת בוקר, אבל הוא שכיח במדינות רבות. שעועית מספקת מנה כבדה של חלבון, פחמימות מורכבות עשירות בסיבים ומינרלים חיוניים - ובכך מחזקת את המערכת החיסונית. מחקר משנת 2004 בקרב קשישים מצא כי צריכה קבועה של שתי כפות שעועית ביום, הפחיתה את הסיכון למוות ב-8%. באופן ספציפי נמצא כי אכילת שעועית - כמו גם קטניות כמו עדשים - פעמיים בשבוע הורידה את הסיכון לסרטן המעי הגס.

המזונות שמאטים את ההזדקנות אחרי גיל 50

יוגורט

יוגורט עשיר בחומרים מזינים מסוימים אשר ידועים כמפחיתים את לחץ הדם, כמו סידן. בין אם תוסיפו יוגורט לשייק הבוקר שלכם או תהנו ממנו בקערה עם פירות ואגוזים, יש המון מחקרים שתומכים בצריכה של יוגורט על בסיס קבוע. מחקר משנת 2019 שעקב אחר למעלה מ-180,000 אנשים במהלך 30 שנה, גילה שבקרב אוכלי יוגורט באופן קבוע היה סיכון נמוך ב-16% ליתר לחץ דם בהשוואה לאלו שאכלו אותו פחות מפעם בחודש.