על פי מחקרים, שיבולת שועל תורמת רבות לתזונה מאוזנת. היא עשויה לשפר את רמת השומנים בדם ואת ערכי הסוכר, מסייעת לפעולת העיכול ועוד. אלו הן חלק מהסיבות שדיאטנים ורופאים ממליצים לשלב אותה בתפריט היומי של ילדים ומבוגרים.
שיבולת שועל נחשבת ל"דגן על" ויש לכך הרבה סיבות טובות. ה"סופרית" ממשפחת הדגנים מכילה חלבונים מהצומח, סיבים תזונתיים, פחמימות מורכבות ומינרלים כמו ברזל, סידן ומגנזיום. בנוסף, היא תורמת לתחושת השובע ובכך מאפשרת לשים קץ לנשנושים אחרי הארוחה ולשמירה על המשקל.
עם זאת, בעת אכילתה יש להקפיד על צריכת נוזלים מוגברת משום שמזונות העתירים בסיבים תזונתיים, כמו לחם מחיטה מלאה או אורז מלא, סופחים לא מעט נוזלים לצורך עיכולם. ראיות מדעיות אשר נאספו ממחקרים שונים העלו כי שלוש מנות של דגנים מלאים (16 גרם במנה) עשויות להפחית סיכון של מספר מחלות כרוניות.
איך נוכל לשלב שיבולת שועל בתפריט היומי שלנו?
שיבולת שועל היא מרכיב קל מאוד להכנה בבית וניתן לשלבה במאכלים שונים, בטיגון, באפייה ובבישול ארוך. אפשר לאכול אותה בבוקר או בערב וגם בארוחת ביניים. השילוב של שיבולת שועל בתפריט היומי, בנוסף להקפדה על צריכת מזונות בריאים אחרים, תסייע לשמור על אורח חיים בריא.
דייסת שיבולת שועל כארוחת בוקר או ערב בתוספת של שקדים, אגוזים, חמוציות ללא תוספת סוכר, זרעי צ'יה וכפית סילאן טבעי יכולה להיות פתרון נפלא ומשביע. הדייסה יכולה להיות על בסיס מים, חלב רגיל או חלב סויה או שקדים.
הצעה נוספת לארוחת בוקר היא פשוט להוסיף אותה ליוגורט טבעי עם כפית מייפל או סילאן טבעי, ורצוי לערבב את המרכיבים יחד ולהשאיר אותם בקירור כשעה לפני האכילה. התוספת של שיבולת שועל ליוגורט טבעי בתוספת דבש או סילאן עשויה לתרום להגברת תחושת שובע ולספק מגוון רכיבי תזונה מזינים.
מתאמנים? אל תשכחו לשלב גם חלבון
אם אתם נוהגים להתאמן, חשוב שתקפידו על תפריט נכון, כזה שיסייע לכם לבנות את השרירים ולהגיע להתאוששות מהירה לאחר האימון. אחד המרכיבים שיש להקפיד עליו במיוחד הוא חלבון אשר מסייע לגוף לבנות תאים חדשים, הורמונים, אנזימים, נוגדנים תאי שריר ועוד.
גם במקרה הזה שיבולת השועל היא פתרון מצוין. תוכלו לבחור בדייסת קוואקר פרוטאין בצ'יק, מנה שתקפיץ את רמת החלבון שלכם ותתרום לתחושת השובע. דייסת הקוואקר מועשרת ב-10 גרם חלבון ומגיעה במארז הכולל 6 מנות אישיות בטעמי בננה-אגוזים וחמוציות-שקדים.
מדובר בהצעה מושלמת במיוחד בשל העובדה שהיא פשוטה להכנה: פשוט מוסיפים חלב או מים ומגישים (רצוי לבחור בחלב מועשר בחלבון על מנת להעשיר את רמת החלבון). דייסת הקוואקר מכילה דגן מלא ויש בה תוספת של חלבון whey (מי גבינה), ולכן היא עשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים.
ומה לגבי ילדים?
לילדים ופעוטות אפשר להכין דייסת קוואקר על בסיס חלב שקדים או מים בתוספת של כפית שקדייה וכפית סילאן טבעי או תמר חלוט ומרוסק. ניתן להוסיף מחית של פרי כגון בננה מעוכה, מחית אגסים או תפוחים וכך להעשיר את המנה.
בארוחת בוקר או ערב ניתן להעשיר את החביתה שלהם ולהפוך אותה לארוחה שלמה כשמוסיפים כפית אחת או שתיים של קוואקר טחון דק לביצה וירק קצוץ כמו תרד, עשבי תיבול או עגבנייה (כדאי לחלוט את עשבי התיבול או עלי התרד לפני הטיגון).
גם פנקייק יכול להפוך לארוחה מזינה כאשר מוסיפים לו 2 כפות שיבולת שועל, וממירים את הקמח הרגיל בקמח כוסמין. באותה מידה אפשר להוסיף קוואקר להרבה מאוד מאכלים: מרקים, שייקים, קציצות (במקום פירורי לחם) ואפילו לאפות איתו שניצלים. בתאבון!