הימים החמים שעוברים עלינו לאחרונה רק עושים לנו חשק לחזור הביתה, לרבוץ על הספה ולאכול המון גלידה. אבל לפני שאתם ניגשים שוב אל המדף האהוב עליכם במקפיא, יש משהו שאתם צריכים לדעת. מתברר שהאופן שבו אתם אוכלים את הגלידה יכול להשפיע על הבריאות שלכם.
אנחנו לא מדברים על ה"בריין פריז" המוכר, אלא על דרכים אחרות שבהן הגלידה שאתם אוכלים בבית יכולה לסכן אתכם גם בקלקול קיבה. לפי אמרין באשיר, מרצה למדעים ביו-רפואיים באוניברסיטת אסטון בברמינגהם, גלידה שנמסה ואז הוקפאה מחדש עלולה לגרום להרעלת קיבה. "זה לרוב קורה כשמוציאים את הגלידה מהמקפיא, משאירים אותה בחוץ כדי שתפשיר מעט ולאחר מכן מוחזרת למקפיא ואז מוצאת שוב מהמקרר במועד מאוחר יותר", כתבה באשיר במאמר ל-The Conversation.
בזמן שאתם משאירים את הצ'אנקי מאנקי על השיש כדי שיפשיר מעט, הגלידה הופכת לקרקע פורייה לחיידקים כמו חיידק הליסטריה, שיכול לגרום לחום גבוה, בחילות, כאבי בטן, שלשולים והתכווצויות. הגלידה נמסה די מהר בטמפרטורת החדר, ומאחר שהיא מכילה לרוב חלב וסוכר, מדובר בשילוב מנצח שחיידקים כמו ליסטריה אוהבים.
עוד ב-mako בריאות:
>> אכלה את אותה ארוחה בכל יום וירדה 16 קילו
>> לוהט מדי: כך תעשו סקס עם כמה שפחות מגע
>> בלי כפיפות בטן: כך תיפטרו מהשומן הבטני
מי שאוכל לבד אוכל יותר (בריא)
אז מה כן כדאי לכם לעשות? הדרך הטובה ביותר היא להגיש לעצמכם כמה כפות גלידה בקערה ולהחזיר מיד לאחר מכן את קופסת הגלידה למקפיא. והנה טיפ מרייצ'ל לוסטגרטן, דיאטנית קלינית ומומחית בבטיחות מזון: אם אתם נוגעים בקופסה והיא לא מרגישה לכם קפואה, סימן שכדאי להשליך אותה לפח. זה אומר שאם הגלידה בקופסה נראית לכם כבר חצי קפואה, לא מומלץ להחזיר אותה למקפיא. "הקפאה מונעת גדילה של חיידקי ליסטריה אבל היא לא הורגת אותם", הוסיפה לוסטגרטן.
דבר נוסף שכדאי לזכור כשאוכלים גלידה בימי הקיץ הלוהטים, זה שלאכול מהקופסה יחד עם חברים או משפחה אולי מקל את שטיפת הכלים לאחר מכן, אבל בהחלט לא מומלץ מבחינה בריאותית. לפי באשיר, שימוש חוזר באותה כפית כשאוכלים ביחד הוא לא רק אקט לא מתחשב, אלא גם "הזמנה לכל חיידק שנמצא בקרבת מקום".
>> לשתות מפה לפה: מסוכן או דווקא מועיל?
עכשיו שאתם יודעים כיצד לנהוג בגלידה שלכם בקיץ, אולי כדאי לשקול לקנות בסופר גלידות אישיות, שעל הדרך גם יעזרו לכם להימנע מלאכול פיינט שלם ולצרוך פחות סוכר מעובד.