אכילת מקקים היא לא רק אטרקציה תיירותית במזרח, מסתבר שהיא יכולה להציל חיים. מדענים מצאו דרך לפתח מזון על שיהיה מזין במיוחד – האם זהו הסוף של הרעב העולמי?
כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
במחקר חדש, צוות בינלאומי של חוקרים החליטו לנתח חלבון גבישי מתוך מעיים של מקקים. זה אולי נשמע כמו התחלה של סיפור אימה, אבל יש להם סיבה טובה מאוד. מסתבר שהחלבון הזה מכיל פי 4 יותר ערכים תזונתיים מאשר בחלב פרה. חוקרים מתעסקים בבעיית המזון בעולם מתוך הדאגה המתמשכת לצמצום המשאבים עם גדילת אוכלוסיית העולם.
על אף שמקקים לרוב לא מייצרים חלב, יש סוג אחד של מקקים שידוע כי יש לו יכולת לייצר מעין גבישי חלבון כדי להזין את צאצאיו. הנוזל הזה הוא כל כך מזין, שחוקרים החליטו למצוא דרך להפיק כמויות גדולות ממקקים באמצעות תאי גזע. "הגבישים האלה הם ממש ארוחה שלמה. הם מכילים חלבונים, שומנים וסוכרים", מספרים החוקרים ל-Science Alert. "זה אפילו חלבון מלא, משום שהם מכילים את כל חומצות האמינו החשובות".
>> סופר פוד: 7 מזונות העל שיבריאו אתכם