לתפוזים יש מוניטין מצוין בתחום הבריאות – מפוצצים בוויטמינים שבראשם C, מכילים נוגדי חימצון, מסוגלים למנוע דלקות ועוד - אך בנוגע למיץ תפוזים הדעות חלוקות, ובדרך כלל ממליצים לאכול את הפרי בשלמותו עם הסיבים שבו. ובכן, כעת נמצאה עוד סיבה לשתות אותו – הוא מסוגל לסייע במניעת השמנת יתר.
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת מערב אונטריו שבקנדה, ופורסם בחודש שעבר ב-Journal of Lipid Research, מצא כי מיץ תפוזים מכיל תרכובת שמפחיתה את הסיכונים לחוסם בעורקים, המכונה גם רובד עורקי, וכתוצאה מכך מפחיתה את הסיכון ללקות בטרשת עורקים ובשאר מחלות לב. מדובר בתרכובת המכונה נובילטין, שהיא פלבונואיד אשר מצוי בדרך כלל בקליפות של פירות הדר, וחלק ממנו נשאר בפרי גם לאחר הקילוף והסחיטה שלו. מה שאומר שלשתייה מספקת של מיץ תפוזים מדי יום יש אפקט "דרמטי", כהגדרתם, במלחמה נגד עודף משקל, סוכרת ומחלות לב, ואפילו במקרה שבה התזונה היומית מכילה מוצרים בעלי אחוזים גבוהים של כולסטרול ושומן.
מהי שתייה מספקת? לפי החוקרים מדובר ב-2.5 כוסות ביום, על מנת שהריכוז המולקולה יהיה גבוה מספיק כדי "להפוך" את אפקט ההשמנה, לפי החוקרים. בניסוי שנערך בעכברים עלה כי המולקולה הצליחה להקטין הצטברות של רובד עורקי – עכברים שקיבלו תפריט עתיר בשומן וכולסטרול פיתחו התנגדות נמוכה יותר לאינסולין והיו רזים יותר מאשר עכברים שניתם להם אותו התפריט רק בלי נובילטין.
עוד ב-mako בריאות:
>> 10 מאכלים שישמרו על בריאות הלב שלכם
>> הסיבה שאתם חייבים לשטוף "חסה שטופה"
>> נחשף: כך תדעו מה הגיל הביולוגי שלכם
החוקרים מודים שעדיין לא ברור להם לחלוטין מדוע המולקולה הזו מסוגלת להשיג את התוצאות הללו, אבל ההערה היא שנובליטין מגבירה את כמות האנרגיה שנוצת בשריפת השומן, כך שהיא חוסמת ייצור של שומנים נוספים. במידה שמחקרים נוספים יאשרו את ההשערה הזו, בקרב בני אדם ולא רק בקרב עכברים, ייתכן שנמצא כאן מרכיב חשוב במלחמת החורמה של האנושות נגד השמנת יתר.
>> מיץ תפוזים על בטן ריקה עלול להזיק למערכת העיכול
כאמור, מעבר לזה, הוכח בעבר שמיץ תפוזים מכיל גם המון ויטמין C שעוזר לשמור על המערכת החיסונית ומקל תסמיני התקררות. הוא גם תורם להחלמה מפציעות, למניעת אבנים בכליות, לבריאות העור ולייצור קולגן, ותורם לספיגה יעילה יותר של ברזל בגוף, ובקרב גברים מבוגרים יכול למנוע דמנציה. לרוויה.