הרימון מקושר באופן אוטומטי לראש השנה וחגי תשרי, כאחד משבעת המינים, אבל הוא נמכר בשווקים לפחות עד פברואר. והוא מסמל עבור רבים יופי, שפע ופריון, אבל לא כולם מודעים לסגולותיו הבריאותיות. בחצי כוס של רימון יש 72 קלוריות, 16 גרם פחמימות ושלושה גרם סיבים תזונתיים, כמו כן, הוא מהווה מקור טוב לאשלגן וויטמין K. צבעו האדום של הפרי מגיע מפיגמנטים צמחיים הפועלים כנוגדי חמצון בגוף ועוזרים להילחם בדלקות והזדקנות.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
רימונים עשויים להועיל לנשים במיוחד. מחקר ישראלי משנת 2011 העלה כי רימונים עשויים להפחית את הסימפטומים של דלקת מפרקים שגרונית, מחלה כרונית שבאה לידי ביטוי בכאבים במפרקים, במיוחד במפרק כף היד ובמפרקי האצבעות. המחלה נפוצה יותר בקרב נשים, ישנם חוקרים המעריכים כי להורמון המין הנשי אסטרוגן יש תפקיד בהתפתחות המחלה בנשים.
חוקרים ישראלים מהטכניון מצאו שלרימונים יכולות להיות השלכות חשובות בטיפול בסרטן שד ובבטיחות של טיפול הורמונאלי חלופי. החוקרים הראו ששמן זרעי רימון טבעי גורם לאפופטוזיס – מנגנון הרס עצמי של תאי סרטן שד. בנוסף, מיץ רימונים עשוי להיות רעיל עבור מרבית תאי סרטן שד התלויים באסטרוגן, זאת, ללא השפעה על תאי שד תקינים. ד"ר אפרים לנסקי, ראש צוות המחקר, ציין כי: "נראה שרימונים עשויים להחליף את האסטרוגן הניתן לנשים לאחר תקופת הפוריות כדי להגן עליהן מפני מחלת לב ודלדול עצם, תוך כדי הרס סלקטיבי של תאי סרטן התלויים באסטרוגן".
מחקר נוסף שבוצע על ידי חוקרי ביה"ח רמב"ם והטכניון מצא שמיץ רימונים יכול לצמצם את סיכוייהם של עוברים לפתח פגיעות מוחיות. "מחקרים שנעשו מוכיחים כי פרי הרימון עשיר ביותר בפוליפנולים – תרכובות הידועות כבעלות השפעה נוגדת חמצון חזקה, ואנטי דלקתית המסייעות בהגנה מפני מחלות כלי דם ולב", ציין פרופ' משנה רון בלוססקי, מעורכי המחקר, והוסיף כי: "אמנם מדובר במחקר ראשוני, אך התוצאות שהושגו בו מאוד מעניינות. נראה שלמיץ הזול שניתן למצוא בכל סופר יכולה להיות השפעה חיובית על בעיות קשות".
עוד ב-mako בריאות:
>> למה אנחנו רעבים יותר בחורף?
>>פיגמנטציה: למה הכי טוב לטפל בה בחורף?
>>למה אנחנו יותר עייפים כשאנחנו שותים קפה?
יתרונות בריאותיים נוספים של הרימון
לרימונים יש גם תכונות אנטי דלקתיות. ניסוי קליני מצא שכוס יומית של מיץ רימונים עשויה להפחית דלקת בקרב אנשים עם סוכרת. סקירה משנת 2017 שפורסמה במחקר שהתבסס על שמונה ניסויים קליניים, הראתה שמיץ רימונים הפחית את לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי. ההשפעה נשארה גם כשצרכו מיץ רימונים בכמויות שונות. על פי מחקר באוניברסיטת קליפורניה, שתיית מיץ רימון בריאה יותר מאכילת הפרי עצמו, וזאת בניגוד לפירות רבים אחרים, כיוון ש-70% מנוגדי החמצון משתחררים מהקליפה בזמן הסחיטה.