מרכיבים:
לבלילה
1 כוס קמח כוסמין (140 גרם)
1 כוס מים/ חלב
2 ביצים
25 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
למלית
1 גביע יוגורט דנונה PRO בטעם וניל
1 גביע אקטיביה של דנונה טבעי 3% שומן
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות צימוקים
מעט גרידת לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המלית ומעבירים למקרר להתייצבות של שעה לפחות.
2. מניחים בקערה את הקמח, המלח, הביצים, המים והחמאה וטורפים היטב במטרפה עד שמתקבלת בלילה ללא גושים.
3. משמנים מחבת ומחממים אותה. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למחבת ומטגנים כדקה עד שקצוות הבלינצ'ס מתחילים להתרומם קלות.
4. הופכים את הבלינצ'ס על צלחת וממשיכים עם הבא בתור באותה השיטה, טיגון רק מצד אחד מספיק.
שימו לב שלעיתים הבלינצ'ס הראשון לא יוצא יפה, וזה בסדר, זו ההזדמנות שלכם לטעום אותו ולראות שהתיבול מתאים לכם.
5. מקררים את הבלינצ'ס, ממלאים, מעטרים במעט קינמון או בפירות העונה ומגישים