צילום: By Dafna A.meron
צילום: By Dafna A.meron
3. צ'יה
זרעי צ'יה הם אורחים חדשים יחסית במטבח הישראלי אך משתלם להכיר אותם. הם מכילים סידן, מגנזיום, אבץ, נוגדי חימצון, אומגה 3, חלבון וסיבים. ועוד בונוס – הצ'יה היא כמעט חסרת טעם ולכן ניתן לשלב אותה במגוון מזונות. התנאי היחיד הוא שבהוספת מים, התוצאה תהיה ג'ל סמיך שצריך לערבב היטב.
צילום: By Dafna A.meron
צילום: By Dafna A.meron
צילום: By Dafna A.meron
צילום: By Dafna A.meron
צילום: By Dafna A.meron
9. בטטה
בטטה מכילה נוגד חימצון בטא קרוטן שהוא גם הפיגמנט הכתום שמאפיין אותה . בנוסף, ב-100 גרם בטטה יש 86 קלוריות בלבד, 20.12 גרם פחמימות ו-0 מ"ג כולסטרול. לא השתכנעתם? זה אולי המקום להזכיר שהאגודה האמריקאית לתזונה כבר הספיקה לדרג אותה במקום הראשון בתחרות הירקות הבריאים.
צילום: By Dafna A.meron