הוא עושה לנו נעים בגרון, מחמם לנו את הלב ואין בכלל ספק בכך - תה הוא משקה החורף האולטימטיבי. אז מתי החלו לייצר אותו? מה ההבדל בין הצבעים השונים ומדוע בכל פעם שאתם שותים אותו אתם למעשה תורמים לבריאות הכללית שלכם? שימו לב.
הכל התחיל בעלה נושר
האגדה הסינית מספרת על שֶׁנּוֹנְג – קיסר סיני שנהג להרתיח א מי השתייה שלו. באחד הימים, כשהאחרון ישב בצל עצים והרתיח מים להנאתו, משב רוח שנשא את עלי צמח התה לתוך הכלי, שינה את טעמם של המים. לאחר שהקיסר שֶׁנּוֹנְג טעם מהמשקה החם החדש, הוא היה המום מטעמו ומהשפעתו והחל לשתות אותו מדי יום. מאותו רגע מכונן שאירע בשנת 2737 לפנה"ס עברו שנים רבות, וכיום התה הוא אחד המשקאות הפופולריים ביותר.
ירוק או שחור – מה ההבדל?
רבים נוטים לחשוב שתה ירוק ותה שחור אינם מיוצרים מאותם עלי תה. אולם זוהי טעות. למעשה, כדי לייצר את כל סוגי התה נהוג להשתמש בעלים של אותו הצמח - שיח התה, המכונה "קמליה סינית". אלא שבניגוד לתה השחור שעובר את כל שלבי העיבוד, במהלך ייצור תה ירוק העלים אינם עוברים תהליכי תסיסה, ולכן הם נותרים ירוקים.
המון סגולות בריאותיות
אם אתם רגילים לשתות תה באופן יומי – הרווח כולו שלכם. האנטיאוקסידנטים - נוגדי החמצון שבו, מסייעים להפחתת הסיכון למחלות שונות, בראשן – סוגי סרטן שונים. מעבר לכך, התה מסייע בשמירה על משקל תקין, משפר את פעילות המעיים, בריא ללב ונחשב לאנטיאייג'ינג מהטבע, שוב בזכות נוגדי החמצון שבו, המסייעים להילחם ברדיקלים החופשיים. בריא, כבר אמרנו?
התה יקר? זה לא בהכרח מעיד על איכות
כשמדובר בתה, לא כדאי להתפתות למבצעים. מנגד – גם לא מומלץ להתרשם ממחירים מופקעים. זכרו - תה איכותי לא בהכרח נמדד במחיר. אז איך יודעים במה לבחור? פשוט טועמים. התה של מותג גרינפילד למשל, שמשווק ב-70 מדינות בעולם, נארז במפעלי חברת גרינפילד שנמצאים צמוד למטעים וזאת ללא הובלות למקומות רחוקים. תה גרינפילד הינו איכותי ביותר, כלומר תה פרימיום, ולמרות זאת מחירו סביר, בין היתר בזכות העובדה שהחברה בוחרת בעלי תה שגדלים בתנאים הטובים ביותר. תערובות ייחודיות של תה גרינפילד מביאות לצרכן מגוון טעמים מסקרנים. בקיצור, צאו מהקופסה – בכל מובן של המילה.
תתפלאו, המדינה שבה צורכים הכי הרבה תה היא לא אנגליה
רבים נוטים לחשוב על התה כעל משקה המיוחס לממלכה הבריטית. אולם, מסתבר שהמדינה המובילה בעולם בצריכת תה היא דווקא אירלנד, שבה נהוג לצרוך כשלושה ק"ג תה לנפש בשנה. באנגליה, לעומת זאת, צריכת התה לנפש בשנה עומדת על יותר משני ק"ג תה בלבד.
יש בו קפאין - אבל הוא עדיין מרגיע
התה אמנם מכיל קפאין שידוע בהשפעתו המעוררת, אך חומצת אמינו בשם תיאנין המצויה בו, מסייעת להפחית את רמות הורמון הקורטיזול – הורמון שגורם ללחץ ולחרדה. לפיכך שתייתו דווקא תורמת לרוגע ולתחושת שלווה.
כמעט הכי פופולרי
שקיקי התה שהופיעו בתחילת המאה ה-20 הפכו את השימוש בתה לפשוט ונוח יותר. מאותו רגע, החלה עלייה משמעותית בהיקף צריכת המשקה שלא דרש יותר הכנה באמצעות כלים מיוחדים או על ידי חליטה. התיונים של תה גרינפילד למשל משווקים באריזות אישיות ואטומות ששומרות על האיכות המקורית של עלי התה. כיום התה הוא המשקה השני הנצרך ביותר בעולם אחרי מים.