מחישוב משוער יוצא שאנחנו מבלים כ-25 שנה (!) מחיינו בשינה, 56 שעות מדי שבוע. אבל מה לגבי שאר הפעילויות היומיומיות שלנו? כמה זמן אנחנו מקדישים סך הכל לפעילות גופנית וכמה לישיבה בחדר השירותים? הנתונים, על פי סקר שנערך בבריטניה, די מבאסים. אנשים מבלים מדי שבוע יותר זמן בחדר השירותים מאשר בפעילות גופנית.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
הסקר, שכלל 2,000 מבוגרים, נעשה על ידי UKactive, ארגון ללא מטרות רווח שמטרתו קידום פעילות גופנית למען שיפור הבריאות באוכלוסייה הבריטית. מתוצאות הסקר עולה כי מבוגרים משקיעים מדי שבוע בממוצע שלוש שעות ו-9 דקות בשירותים – בהשוואה לשעה וחצי בלבד שהם משקיעים כל שבוע בפעילות גופנית. יותר מרבע מהאנשים (26 אחוז) מתאמנים כשלושים דקות או פחות מדי שבוע וכשני שליש מהאנשים (64 אחוז), מבלים בישיבה כשש שעות ביום. 12 אחוז בלבד מהאנשים ידעו כמה פעילות גופנית נדרשת כדי לשמור על הבריאות.
הסקר אמנם נערך בבריטניה, אך מסקנותיו חשובות ורלוונטיות למדינות רבות בעולם. אורח חיים יושבני המתאפיין בישיבה ממושכת במהלך היום הופך לנפוץ יותר בשנים האחרונות - וחשוב לשלב פעילות גופנית כדי למנוע את ההשלכות הבריאותיות השליליות של אורח חיים זה. סוכרת מסוג 2, סרטן ומוות מוקדם, כולם נמצאו קשורים באורח חיים יושבני. משרד הבריאות ממליץ על 150 דקות (לפחות) שבועיות של אימון בעצימות בינונית או 75 דקות שבועיות של אימון בעצימות גבוהה. כמו כן, משרד הבריאות ממליץ על פעילויות לחיזוק השרירים לפחות פעמיים בשבוע.
עוד ב-mako בריאות:
>> האם הכי משתלם לעבור השתלת שיער בטורקיה?
>> ג'ניפר אניסטון לא שוכחת לשתות את זה בכל בוקר
>> הדרך המושלמת לרדת במשקל - בלי להישאר רעבים
מהסקר עולה כי המחסומים העיקריים שמונעים מאנשים לעסוק בפעילות גופנית הם עבודה (1 מכל 5 אנשים דיווח על סיבה זו) ומחויבויות משפחתיות (דווח בקרב 18 אחוז מהנשים ו-12 אחוז מהגברים). בנוסף, נראה שלמדיה חברתית יש השפעה חיובית. צעירים רבים דיווחו כי רשתות חברתיות מחדירות בהם מוטיבציה להתאמן. יותר מ-40 אחוז מאנשים בגילי 18-24 טענו כי חברים וסלבס שמפרסמים תמונות שלהם מתאמנים באינסטגרם, השפיעו עליהם בצורה חיובית, אך המספרים ירדו משמעותית כשמדובר היה באנשים מבוגרים יותר.