אם גם אתם נהנים לנוח על הספה מתחת לשמיכה בחורף – דעו כי הסיבה לכך טבעית לחלוטין, היות שבחורף הלילה ארוך יותר, הימים מתקצרים והגוף מסתגל למצב החדש ועובר למצב של "שנת חורף" שבו המנוחה שולטת, אבל המצב בהחלט בר שינוי.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אז איך מתחילים?

קודם כל עוברים למצב של "תנועה" בחיי היומיום. קומו מהספה, בצעו תרגילים פשוטים במהלך ביצוע המטלות בבית, הסתובבו עם בגדים נוחים במידת האפשר, בחרו במדרגות, לכו קצת יותר ברגל. השינוי הפשוט הזה נשמע מינורי, אבל הוא יכניס אתכם לתודעה של פעילות.

בשלב השני, מומלץ להתחיל בפעילות גופנית רצינית משמעותית יותר. אבל כאן חשוב לשמור על סרגל מאמצים הולם. אם אינכם בכושר בכלל, התחילו מאימונים פשוטים יחסית ועלו בדרגת הקושי בהדרגה. ההמלצה היא להגיע בכל אימון לגבול היכולת שלכם ועוד טיפה – ושם לעצור. אבל זכרו, במיוחד בהתחלה, לא להגזים בפעילות על מנת שלא לסכן את בריאותכם.

אבל זה יקר

כניסה לכושר לא חייבת להיות יקרה. את חדר הכושר קל להחליף באימונים קלילים בבית ובחוץ (רק זכרו לקחת איתכם בגדים חמימים) ואת תוספי המזון המתוחכמים החליפו במזון פשוט ומזין, כמו סלטים ואוכל ביתי מאוזן של פחמימות, חלבונים ושומנים טובים. חשוב להתאים את המזון לפעילות הגופנית.

ביום שבו אתם מתאמנים אל "תתקמצנו" על עצמכם ואכלו כמות מספקת כדי שתהיה לכם אנרגיה לאימון. לעומת זאת, בימי המנוחה נסו לאכול קצת פחות ולהימנע מפחמימות פשוטות מיותרות. נוסף לכך - נסו לתכנן את כל הארוחות שלכם מראש ואם יש צורך, לארוז אותו אתכם כדי למנוע אכילה אימפולסיבית של מאכלים שמנוניים ועתירי סוכר.

פלאנק (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
רדו לפלאנק|צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

אבל זה מעייף

ימי העבודה ו/או הלימודים של כולנו ארוכים ומתישים וכאשר אנו חוזרים הביתה כשבחוץ חשוך, תחושת העייפות עוטפת אותנו. אבל מלבד שתיית קפה, הדרך הטובה ביותר להתעורר היא דווקא להתחיל להתאמן. חימום אינטנסיבי של כמה דקות ימריץ את זרימת הדם ויעודד אתכם להמשיך לאימון מלא. אבל אם אתם בכל זאת לא בטוחים אם תצליחו לצאת לאימון, נסו לעשות את החימום הזה בבית בתרגילים אנאירוביים כמו ריצה במקום, "סמוך קום" (מעבר משכיבת שמיכה לקפיצה וחוזר חלילה) ושהייה בפלאנק.

עוד ב-mako בריאות:

>> מפחיד: ליטפה חתול רחוב ונדבקה בזיהום מחריד
>> גילינו שלימון מעביר תופעה בריאותית מעיקה 
>> איזה קופסאות שימורים אתם חייבים להעיף מהבית?

אבל המוטיבציה נעלמת אחרי זמן מה

צלמו את עצמכם כל יום – אתם לא תראו שינוי כל כך גדול בימים הראשונים, אבל נסו להסתכל על התמונה שלכם כעבור שבוע. ושבועיים. וחודש. בדרך זו, ההתקדמות והשינוי יהפכו למוחשיים יותר לנגד עיניכם. חשוב לציין – כדאי להצטלם ולא לעלות על המשקל משום שהוא נוטה להטעות ולבלבל, שכן שריר היא רקמה יותר דחוסה ועל כן גם כבדה יותר, כך שאתם יכולים להיות בשיאו של תהליך בריא של השלת השומן והחלפתו ברקמת שריר ולא לראות את התוצאות מתורגמות על המשקל.

* ד"ר אסנת רזיאל היא מנתחת בריאטרית בכירה ומומחית לתזונה והרזיה