ב-24 בפברואר ייערך מרתון תל אביב. ההכנה ליום המרוץ בעצם מתחילה חודשים לפני, אם לא שנים. צריך לבחור את המרחק אותו תרוצו, ולהתחיל באימונים שיביאו אתכם הכי מוכנים שיש. אבל בואו נדבר על ה-24 שעות שלפני הזינוק.

אתם בטח מרוגשים. עבור חלקכם זה אירוע הריצה הראשון, או שאולי מדובר במרחק חדש שבו החלטתם לאתגר את עצמכם. עבור אחרים, אולי זה מרוץ שאמור לשפר את מהירות הריצה. כך או כך -  יום מרוץ הוא תמיד יום חג. זהו ללא ספק יום החג של הרצים והרצות, אז תנו לעצמכם להתרגש מזה ותעופו על החוויה.

איך מגיעים יותר מוכנים לאימון?

אל תנסו לשפר את הכושר שלכם בימים שלפני המרוץ: זה לא יעזור. זכרו שמה שעשיתם עד עכשיו זה מה שיש וזה מעולה. במקום זה, בצעו אימונים קלילים ועדינים 3-2 ימים לפני המרוץ. ביום שלפניו אתם יכולים ממש לנוח מבלי להתאמן ביום שלפני.

אישה מכבה שעון מעורר  (אילוסטרציה: Shutterstock)
אל תילחצו בזמנים - כוונו שעון לזמן שיאפשר לכם להתארגן כמו שצריך|אילוסטרציה: Shutterstock

בררו מראש מה מזג האוויר הצפוי ביום המרוץ: לאחר מכן, התאימו את בגדי הריצה בהתאם. תתפלאו כמה זה חשוב: באירועים בתקופת החורף, כדאי להתלבש חם עד לרגע הזינוק, אבל אם חם בחוץ זה יכול בעייתי. אתם לא רוצים להיתקע על עצמכם עם מיליון שכבות בזמן הריצה. כדאי ללבוש סווטשירט שניתן לפשוט בקלות בזינוק, כזה שגם אם לא יחזור אתכם הבייתה זו לא תהיה אבדה כזאת גדולה. כדאי להכין גם שקית עם בגדי החלפה (בייחוד אם עלול לרדת גשם).

זכרו שזה לא הזמן לנסות דברים חדשים: אל תהיו יותר מידי יצירתיים -  לא לובשים למרוץ בגדים שמעולם לא לבשתם או נעליים שמעולם לא נעלתם. לכו רק עם מה שנוח ומוכר לכם. תאמינו לי, שפשוף מבגד או מנעל לא נוחה זה אחד הדברים הכי נוראיים שיכולים לקרות לכם בזמן הריצה. לא אשכח את היום שבו לבשתי חזיית  ספורט לראשונה במרתון וינה ובמשך 42.2 קילומטרים קיללתי את כל העולם, כי היא גרמה לשפשוף ולפצע ממשי, ולבסוף הייתי חייבת לעצור באמצע ולהוריד אותה.

קומו מספיק מוקדם: אל תילחצו בזמנים. כוונו את השעון לשעה שתאפשר לכם לאכול משהו קטן, ללכת לשירותים ולהגיע נינוחים לאירוע. 

לפני המרוץ נסו לאכול משהו קליל: למשל: בננה, פרוסת לחם עם ריבה, גבינה או תמר. חשוב לאכול לפחות שעה לפני המרוץ.

אישה מרימה משקולות (צילום: Robert Przybysz, Shutterstock)
יום לפני האימון הוא לא הזמן לאתגר את היכולות הגופניות שלכם|צילום: Robert Przybysz, Shutterstock

 

לסיכום: לכל אחד יש את "פרוטוקול" הריצה שלו. נסו לבצע את אותן פעולות שעשיתם במהלך האימונים, והכי חשוב – זכרו שהריצה לא מגדירה אתכם. בואו ליהנות, אל תשכחו לחייך, זהו פסטיבל כיפי ומרגש. האימונים, היום-יום שלכם, השבועות שיצאתם להתאמן בחום, בקור, ברוחות או בגשם – זה מה שבאמת חשוב. עכשיו, צאו ותיהנו!

 

הכותבת היא אפרת כהן, יזמית בעולם הספורט ומאמנת כושר וריצה