דיאטת כרוב, כשמה כן היא, זוהי ורסיה של אחת מדיאטות הכאסח שהיו פופולריות לפני כעשור. כולי תקווה שהיום כולם הבינו שזה ממש לא פתרון לכלום, אלא להיפך – הדיאטה הזו יכולה ליצור יותר בעיות. למה? כי היא מכילה עד כ-1,000 קלוריות, ומתבססת על מרק כרוב מדי יום במשך שבוע.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
מאיפה זה מגיע?
הכרוב מורכב מ-92 אחוז מים, כך שהוא בעיקרו נוזלים. מעט הנוטריאנטים שבו מספקים (הכל ל-100 גרם כרוב) - 25 קק"ל, 1.3 גרם חלבון, ללא שומן כמעט בכלל (0.1 גרם), ממש מעט נתרן (18 מ"ג), 2.5 גרם סיבים תזונתיים.
יחידה קטנה של כרוב שוקלת באזור 1 קילוגרמים, ויש להניח שביום של הדיאטה אוכלים לפחות 2 קילוגרמים כרוב. מדובר ב-50 גרם סיבים תזונתיים וזה אכן הרבה מאוד - ההמלצה היומית עומדת על כ-38 גרם. הסיבים תורמים לתחושת השובע, אך גם גורמים לתחושת נפיחות וגזים.
בנוסף, הכרוב מכיל מינרלים שונים - למשל אשלגן, סידן, זרחן ומעט ברזל, וכן בוויטמינים- C, K, מקבוצת B- וביניהם חומצה פולית (9B).
עוד ב-mako בריאות:
>> באילו מזונות מהצומח יש ברזל?
>> "90 אחוז מהתרמילאים עושים סמים, מספיק שאחד יתפלפ"
>> לפני שמאוחר: 7 סימנים שאתם מכורים לקפאין
אז למה לא בעצם?
אבל למרות האמור לעיל דיאטת הכרוב איננה מומלצת כיוון שהיא חד גונית, משעממת לגוף ולנפש, עלולה לגרום לחסרים קשים ותגובת בולמוס בסוף הדיאטה.
העקרונות התזונתיים של הדיאטה מאוד פשוטים: כמות נמוכה מאוד של קלוריות, שמן הסתם יכולה להוביל לירידה גדולה במשקל בשבוע אחד בלבד. הכרוב מכיל סיבים תזונתיים, מספר מינרלים כמו סידן, אשלגן וברזל וכן ויטמינים כמו A, C, אך רמתם של אלה נמוכה אצלו ואינה מספקת את הדרישות היומיות.
בנוסף, מספר מקורות ברשת מצוין במפורש שהתמדה בדיאטה ליותר משבוע תגרום לגוף נזקים בלתי הפיכים - אז למה מראש להתחיל עם זה בכלל? המלצה שלי: כרוב זה נפלא כתוספת לארוחה ואפילו ברמה יומיומית, אבל ממש לא כמרכיב עיקרי ואף בלעדי לדיאטה.
* נטע כהן, דיאטנית קלינית, חברת עתיד- עמותת הדיאטנים בישראל