ירידה מהירה במשקל וללא תחושת רעב זה לגמרי הטרנד הנוכחי, ואם לרגע שכחתם מי הכניסה את הטרנד למדינתנו הקטנטונת נזכיר שמדובר בזמרת אדל, שהשילה 45 ק"ג מגופה ושיגעה את הרשתות החברתיות בתמונות לפני ואחרי.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם

אם נתקלתם בתמונה האחרונה של אדל באינסטגרם (מה שאין סיכוי שלא), בטח שמתם לב לכך שיש מעל 11 מליון לייקים וכמעט 250 אלף תגובות שמתחלקות בין "איזה מדהימה את" לבין תגובות מרושעות שאומרות במילים כאלה ואחרות "היית יותר יפה קודם".

 

בהופעה בפריז ב-2015, אז היתה בשיא המשקל שלה, סיפרה אדל שאכלה במסעדה בשתיים בלילה הקודם המון סטייקים וצ'יפס ושהיא חייבת להפסיק לאכול כך. בסוף סיבוב ההופעות, בהופעה בלונדון שהתבררה כהופעה האחרונה שלה, היא שוב דיברה על הנושא ועל כמה הרגלי האכילה שלה פוגעים במיתרי הקול, ואכן הבעיה במיתרי הקול (ויש שמועות שאף סרטן) גרמה לה לבטל את שאר ההופעות המתוכננות. כך שאני בטוחה שהיא עשתה את השינוי הזה ממקום טוב ובריא, אבל בכל מקרה, זה לא ממקומו של אף אדם להגיד לאחר כמה הוא צריך לשקול ואיך הוא צריך להיראות כי כל אחד עושה מה שיפה, בריא וטוב בעיניו וכך גם אדל עשתה אז כל הכבוד לה.

 

דיאטת סירטפוד בנויה ברובה על מזונות שכוללים כמות גבוהה של כימיקלים מעוררי סירטואין – קבוצת הגנים שמופקדים על הפרשת אנזים בשם זהה שמבטיח להפחית את תחושת הרעב ולהגביר את תהליך המטבוליזם ושריפת השומנים. הגנים הרדומים הללו מתעוררים בגופנו במצב של סכנה והישרדות ובמצב של תת תזונה ומגבירים את הפעילות של כל מערכות הגוף כולל שריפת הקלוריות. אל דאגה, אין הכוונה להכניס את הגוף להישרדות או חלילה לסכנה - ישנם סוגי מזון עשירים בחומרים מעוררי סירטואין, וכאשר אנו אוכלים אותם הגוף חושב שהוא נמצא במצב רעב (למרות שהוא לא) וכך מתרחשת ירידה משמעותית במשקל ובאחוזי השומן.

כבר בתחילת מרץ, בעקבות הבאזז התקשורתי בנושא דיאטת "סירטפוד" (שם הדיאטה המדוברת שעשתה אדל), כתבתי לכם כאן כיצד תעשו בעצמם את הדיאטה הטרנדית של קיץ 2020 – ובה גם רשימת המאכלים המומלצים בדיאטה. עכשיו, כשהביקוש לדיאטה רק גבר, וכדי להקל, הנה תפריט לשלושת הימים הראשונים של הדיאטה, שמתאים לכלל האוכלוסייה ואפשר לעשות אותו ללא ליווי מקצועי.

חשוב לציין ששלושת הימים הראשונים בדיאטה הם המאתגרים ביותר כי אוכלים בהם רק ארוחה מרכזית אחת שמבוססת על חלבונים, פחמימות ושומנים. אם לרגע נבהלתם -אין צורך. הקושי הוא לשלושה ימים בלבד במטרה להכניס את הגוף לשריפת שומנים מואצת והמשך התכנית קל וישים וכולל בין שלוש לחמש ארוחות ביום בהן כל אבות המזון בצורה מאוזנת (1,200 קלוריות לנשים ו-1500 קלוריות לגברים). 

פילה דג עם ירקות ירוקים (צילום: הגר שפר)
פילה דג עם ירקות ירוקים|צילום: הגר שפר
 

תפריט בסיסי ל-3 ימים הראשונים:

קימה:

מומלץ להתחיל את היום עם משקה ביונסה

ארוחת בוקר:

שייק ירוק 

ארוחת צהריים:

פילה דג עם ירקות ירוקים

פילה סלמון בפסטו עם 6 כפות אורז או תפו״א או בטטה קטנה בתנור

חזה עוף / טופו + שעועית ירוקה + 6 כפות אורז או תפו״א או בטטה קטנה בתנור 

ארוחת ערב: 

סלט ירוק / מרק ירוק / שייק ירוק  

תפריט בסיסי של 1200 קלוריות

קימה:

משקה לימונדה עם פלפל צ׳ילי

או משקה כורכום

ארוחת בוקר:

שייק ירוק או שייק פירות יער

חביתה עם סלט עם 5 זיתים + כף שמן זית

ארוחת צהריים:

סלט קיסר
פילה דג עם ירקות ירוקים
פילה בקר / חזה עוף / טופו / רבע עוף + כף שמן זית

6 כפות של תוספת בריאה + ירקות ללא הגבלה ביניהם 

ארוחת ביניים: 

כוס קפה +
2 כדורי שוקולד בריאים
2 כדורי אספרסו
פרי 

ארוחת ערב:

סלט ניסואז
חביתה + ½ אבוקדו + פרוסת לחם כוסמין / שיפון 100%
ארוחת דפי אורז: מלוואח / פיתה דרוזית / בורקס + סלט + זיתים 

סלט קיסר עם סלמון ואבוקדו (צילום: הגר שפר)
סלט קיסר עם סלמון ואבוקדו|צילום: הגר שפר

מתכונים

סלט קיסר עם סלמון בכמה דקות הכנה

(ניתן להחליף את הסלמון בטופו) 

מה צריך 

פילה סלמון טרי - 200 גרם
כף רוטב צ׳ילי ללא סוכר
מלח ופלפל
חסה סלנובה או כל חסה אחרת שאתם אוהבים
חופן עגבניות שרי
חצי אבוקדו

לרוטב:

2 כפיות מיונז / כף יוגורט רגיל או סויה
כפית גדושה חרדל
3 כפות מים 

מה עושים 

מחממים תנור ל-220 מעלות
מסדרים על 2 ניירות אפיה את הסלמון במרכז
סוגרים את נייר האפייה למעטפה כך שהנייר לא יהיה צמוד מידי לדג והדג יתבשל מעולה גם מהאדים.
מכניסים לתנור ל 10-15 דקות ( תלוי במידת העשייה שאתם אוהבים )
בינתיים מסדרים בצלחת את עלי החסה השטופים וחתוכים. חותכים לחצי את עגבניות השרי.
מקלפים חצי אבוקדו ופורסים לפרוסות דקות.
מסדרים את האבוקדו ועגבניות השרי על החסה
ומכינים את הרוטב.

כשהסלמון מוכן מפוררים אותו בעדינות עם המזלג ומסדרים על הסלט. הסלמון טעים חם או רק לבחירתכם.
מפזרים מעל את הרוטב ונהנים מארוחה טעימה, משביעה ומעולה לתוכנית שלנו.

מרק ירוק (צילום: הגר שפר)
מרק אפונה ואדממה עם נענע|צילום: הגר שפר

מרק אפונה ואדממה עם נענע

2 מנות

מה צריך

1 כוס של אדממה – פולי סויה קלופים וקפואים

1 כוס של אפונת גינה קפואה

1/2 כוס נענע – עלים ללא גבעולים קשים

מלח ופלפל 

1 ליטר מים רותחים

מה עושים

מפשירים את האדממה והאפונה בתוך מסננת תחת זרם של מים חמים ומסננים מהמים
בסיר קטן מרתיחים ליטר של מים
מוסיפים למים את האפונה והאדממה ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה
מתבלים במלח ופלפל גרוסים ומוסיפים את הנענע
טוחנים את המרק עם מעבד מזון ידני ומקבלים 2 מנות של מרק טעים וסמיך.

Copy of שייק ירוק (צילום: הגר שפר)
שייק ירוק מנהטן|צילום: הגר שפר

מרק ברוקולי איטלקי

מה צריך

ראש ברוקולי מפורק לפרחים
שלוש כוסות מים
חצי כפית מלח
צרור בזיליקום
רבע כוס אגוזי מלך
פלפל גרוס
ארבע שיני שום קלופות
שתי כפות שמן זית 

מה עושים

בסיר בינוני מחממים שמן זית ומקפיצים את פרחי הברוקולי ואת שיני השום במשך שתי דקות
מוסיפים לסיר את אגוזי המלך והבזיליקום
מוסיפים שלוש כוסות מים ומביאים לרתיחה
מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כעשר דקות.
טוחנים את המרק במעבד מזון ידני עד שהוא ממש חלק
מבשלים את המרק הטחון 10 דקות נוספות
מתקנים את התיבול ומגישים.

שייק ירוק מנהטן  

מה צריך  

חצי כוס מיץ תפוחים טבעי
חצי כוס אננס טרי
חופן עלי חסה בהירים או קייל
חופן עלי נענע (ללא הגבעולים) 
חצי כפית ג׳ינג׳ר ( לא חובה)
קרח (אם אין לכם בלנדר חזק אז להוסיף לכוס רק לאחר ההכנה) 

שייק פירות יער (צילום: הגר שפר)
שייק פירות יער. אחד הפופולריים בדיאטה|צילום: הגר שפר

שייק פירות יער

מה צריך

כוס פירות יער קפואים
כפית צ'יה
חצי כוס חלב קוקוס
חצי כוס מים

מה עושים

לטחון את כל המרכיבים בבלנדר או מערבב ידני
למרקם סמודי ניתן להקפיא את הפירות לפני הכנה
ניתן להוסיף לכל השייקים גם כוס של עלים ירוקים

מה עושים 

טוחנים הכל יחד בבלנדר טוב ושותים מייד כוס של בריאות וטעמים שמשתלבים מושלם

רוטב פסטו (צילום: הגר שפר)
רוטב פסטו|צילום: הגר שפר

רוטב פסטו

6 שיני שום קלופות
1/4 כוס שמן זית 
1/4 כוס מים
2 כוסות בזיליקום טרי - עלים ללא גבעולים 
10 אגוזי מלך
 1/4 כפית מלח 

איך מכינים

מעבירים את כל המרכיבים שום, שמן זית , מים , בזיליקום,  אגוזי מלך ומלח למעבד מזון או פשוט טוחנים עם מעבד מזון ידני עד שמתקבל מרקם אחיד. 

בודקים את התיבול ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח ומעבירים לכלי אחסון .

אפל פאי ושוקולד פאי (צילום: הגר שפר)
אפל פאי ושוקו פאי|צילום: הגר שפר

אפל פאי ושוקולד פאי 

4 יחידות  

מה צריך

16 דפי אורז - 4 דפי אורז לכל יחידה 

2 ביצים 

8 כפות מייפל 

2 כפות מייפל 

2 שורות של שוקלד מריר איכותי 

תפוח עץ קלוף חתוך לפרוסות דקות 

כפית מייפל  

מה עושים 

בכלי גדול מערבבים את הביצים עם המים והמייפל.
טובלים את דפי האורז היטב, ועורמים אחד על השני ארבעה דפים צמודים ודואגים שהם ממש יתרככו 
על צלחת גדולה מסדרים את דפי האורז הרכים ושמים באמצע את השוקולד או את תפוח העת שהקפצנו במעט שמן עם קינמון וכפית מייפל.  
מקפלים פנימה את הצדדים 
ואז מקפלים מלמעלה ולמטה כדי שיתקבל פאי מלבני ויפה. 
חוזרים על זה 4 פעמים 
מעבירים את המאפים לתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה. 
מומלץ להבריש את הפאי בשארית הביצה שנשארה בכלי. 
אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות 15-20 דקות 
ונהנים מפאי טעים, חם, בריא וגל פחמימות 

כדורי תמרים בריאים  (צילום: הגר שפר)
כדורי תמרים בריאים |צילום: הגר שפר

כדורי תמרים בריאים

מה צריך

1 כוס תמרים ללא גרעינים
1/3 כוס שקדים לא קלויים
1/3 כוס קשיו לא קלוי
1/3 כוס פיסטוק קלוף ולא קלוי
1/3 כוס קוקוס טחון
1/3 כוס קקאו אורגני
2 כפיות תמצית וניל איכותית
4 כפות מים רותחים
4 כפות קוקוס לציפוי

מה עושים 

במעבד מזון טוחנים ביחד את כל החומרים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומתוקה 
מעבירים לכלי סגור למקרר לפחות לשעה 
מוציאים את התערובת ויוצרים 16 כדורי שוקולד גדולים 
מצפים בקוקוס ושומרים בקופסה במקרר.

 

_OBJ

למידע נוסף כגון מתכונים, הסבר על תכניות התזונה והתייעצות איתי ועם אנשי הצוות אתם מוזמנים להיכנס לקבוצת הפייסבוק שלי, ובואו נעשה ביחד שינוי, מחכה לכם.