לא משנה כמה תתאמצו בחדר כושר, אם התזונה שלכם לקויה – הבריאות תיפגע והמשקל יעלה. ההמלצה הרווחת לשמירה על הבריאות והמשקל, היא להקפיד על תזונה שמורכבת מכל חמשת אבות המזון וכמובן, לדאוג לאכול בצורה מאוזנת.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מזון מעובד הוא אחד הדברים הראשונים שכדאי להוציא מהתפריט, במיוחד אם אתם מעוניינים לרדת במשקל. במזון מעובד חסרים ערכים תזונתיים שחשובים לא רק לשמירה על הבריאות, אלא גם לשיפור המטבוליזם ושריפת קלוריות. אחד המזונות הראשונים שאנשים מוותרים עליהם כשהם מתחילים דיאטה, היא קבוצת הפחמימות – וחבל שכך.

לפחמימות יש מוניטין די שלילי בכל הנוגע לשמירה על המשקל, אך רבים שוכחים שלמרות שיש פחמימות "לא טובות" (פשוטות), יש גם פחמימות טובות – פחמימות מורכבות. פחמימות אלה עשירות בסיבים תזונתיים, המקנים תחושת שובע לאורך זמן וגם מסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול – שני דברים שחשובים לשמירה על המשקל. קינואה נחשבת לפחמימה מורכבת שהיא סופר סטאר בקרב חובבי התזונה הנכונה, כי היא גם משביעה וגם תורמת למטבוליזם. אבל אלה לא היתרונות היחידים שלה.

עוד ב-mako בריאות:

>> הסיבה שחייבים להפסיק להשתמש במקלון אוזניים
>> חוקרים קובעים: זהו משך הזמן האידאלי לחופשה 
>> הניתוחים הפלסטיים המטורפים של הקוריאנים

"קינואה עשירה בחלבון והיא למעשה אחד המזונות היחידים שמכילים את כל תשע חומצות האמינו החיוניות", מסבירה רג'ינה פזיני, תזונאית. "נוסף לכך, קינואה מכילה המון נוגדי חמצון, ערכים תזונתיים ומינרלים שעוזרים לשמור על הבריאות. והיא עשירה בסיבים תזונתיים, המסייעים לשמירה על תחושת שובע ממושכת ובכך מונעת חשקים לא בריאים במהלך היום".

איך לשלב קינואה בתפריט?

אם אתם חדשים לכל עניין הקינואה ולא בטוחים איך לשלב את הפחמימה בתפריט היומי שלכם, פזיני ממליצה להשתמש בקינואה כאלטרנטיבה לפסטה. באופן כללי, קינואה מושלמת בתור תוספת למנה עיקרית (כתחלופה לאורז לבן או פתיתים) וגם מעולה בסלטים. "אם תתבלו את הקינואה היטב, כלל לא תבחינו בהבדל. אני גם אוהבת להוסיף קינואה לסלטים ולהשתמש בה במקום שיבולת שועל בדייסת הבוקר שלי", מוסיפה פזיני.