פסטה נחשבת לאויבת של הדיאטה, בתור היותה פחמימה עתירת קלוריות. העובדה שאנחנו אוהבים לאכול את הפסטה שלנו עם רטבים שהם גם בעלי ערך קלורי גבוה (וערך תזונתי נמוך), בהחלט תורמת לתפיסה הזאת. אבל האמת היא שאכילת פסטה לא בהכרח תחבל לכם בירידה במשקל – היא יכולה דווקא להיות תוספת מעולה לתפריט היומי שלכם. הכל תלוי בכמות ובאיכות של חומרי הגלם שאתם משתמשים בהם. הנה כמה שיטות שיעזרו לכם לשלב את הפסטה בתפריט, מבלי לפגוע בגזרה:

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

שימו אותה במקרר

זה אולי נשמע כמו קסם, אבל זה בהחלט אפשרי: כשאתם מכניסים את הפסטה למקרר, הקירור הופך את העמילן שבפסטה לעמילן עמיד, שהוא למעשה סיב תזונתי קשה לעיכול. זה אומר שהגוף צריך לעבוד קשה יותר כדי לעכל אותו ולכן הוא שורף יותר אנרגיה בתהליך העיכול. "כשעמילן מחומם, הוא מאבד את המבנה המקורי שלו, וכאשר הוא מתקרר, נוצר מבנה חדש הכולל עמילן עמיד", מסבירה אלין פלינסקי-וייד, תזונאית קלינית ל-Popsugar. "עמילנים כמו אורז לבן ופסטה, כשהם מתקררים לאחר הבישול, עולה רמת העמילן העמיד בהם, מה שמוביל לפחות פחמימות ופחות קלוריות שנצרכות בזמן אכילתם", מוסיפה. כמו כן, עמילן עמיד הוא גם מזון לחיידקים הידידותיים בקיבה ולכן תורם לשיפור תפקוד מערכת העיכול.

סלט פסטה (צילום:  Igor Dutina, shutterstock)
סלט פסטה זו אופציה מעולה|צילום: Igor Dutina, shutterstock

החליפו את סוג הפסטה

רובנו רגילים לאכול פסטה מקמח לבן – הסוג הכי פחות בריא של פסטה, כיוון שהוא עתיר קלוריות ודל בערכים תזונתיים. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להחליף אותה בפסטה מקמח מלא, שמכילה סיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע ולעיכול יעיל יותר וגם עוזרת לאזן את רמת הסוכר בדם ולהפחית סיכון למחלות כמו סוכרת ומחלות לב. תוכלו גם לנסות פסטה שעשויה מקטניות בריאות, כמו עדשים או שעועית, שמציעות ערך קלורי נמוך יותר. ויש גם פסטה מאורז ופסטה מקינואה שהן אופציות בריאות יותר. טרנד נוסף בתחום התזונה הנכונה הוא להכין פסטה מירקות, כמו זוקיני, דלעת וגזר.

הוסיפו סלט

אחד הטיפים הנפוצים ביותר בקרב דיאטנים, בכל הנוגע לצריכת פסטה – הוא לאכול אותה לצד סלט. פסטה לרוב נחשבת למנה עיקרית וזו אחת הטעויות הגדולות שהופכות אותה לאויבת של הדיאטה. צלחת בריאה צריכה להכיל פחמימה (עדיף מדגנים מלאים), חלבון ובעיקר המון ירקות. ההמלצה הרווחת היא כוס פחמימה בכל ארוחה – כלומר כוס פסטה. אם תאכלו פסטה לצד סלט ירקות, זה יעזור לאזן את רמת הסוכר בדם (שעולה בעקבות הפסטה) ויעזור לכם להישאר שבעים לאורך זמן, מבלי לצרוך כל כך הרבה קלוריות. כמו כן, זה גם יעזור לכם להפחית את תחושת הכבדות שנפוצה לאחר שאוכלים פסטה.

פסטה מקמח מלא (צילום:  Anna Shepulova, shutterstock)
מקמח מלא ועם המון ירקות. טעים ובריא|צילום: Anna Shepulova, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> התרופה לקורונה כבר כאן, למה לא משתמשים בה?
>> מחקר חושף: ההרגל הנפוץ הזה גורם לעלייה במשקל
>> תביעה: רופאה צעירה מתה בעקבות זריקת אפידורל

דרך נוספת לשלב יותר ירקות בצלחת הפסטה שלכם היא כמובן לשלב אותם בזמן בישול הפסטה. לפי מחקר שנעשה על ידי אוניברסיטת המדינה של פנסילבניה, מצא כי אנשים שצורכים מנות עיקריות שמשלבות בתוכן ירקות, צורכים 350 פחות קלוריות ביום, בהשוואה לאנשים שצורכים ירקות כתוספת בצד. הוסיפו ברוקולי, תרד, זוקיני, עגבניות, פלפלים ובצל, או כל ירק אחר שאתם חושבים שיתאים לפסטה שלכם.

החליפו את הבשר

לא יכולים בלי פסטה בולונז? אנחנו לגמרי מבינים. הבעיה היא שבשר טחון נחשב מאוד לא בריא, בעיקר מכיוון שהוא מכיל לא מעט שומן. ההמלצה היא לבחור נתח דל שומן אצל הקצב שלכם ולבקש ממנו לטחון אותו, מאשר לקנות מארז מוכן של בשר טחון שאין לכם מושג כמה שומן יש בו.

טליאטלה אל ראגו (צילום: bonchan, Shutterstock)
להכין מנתח דל שומן|צילום: bonchan, Shutterstock

הכינו רוטב עגבניות ביתי

ברוטב עגבניות מהסופר יש כמות לא מבוטלת של סוכר, מלח ובעיקר לא מעט קלוריות. אם תכינו את רוטב העגבניות שלכם בבית, תוכלו לשלוט בכל המרכיבים הללו ולהכין גרסה יותר בריאה, עם פחות קלוריות – ולא פחות טעימה. ואין פשוט מלהכין רוטב עגבניות ביתי, אתם צריכים רק עגבניות, שום, שמן זית, בזיליקום ופלפל שחור – ואתם מסודרים.