האם גם הסלבס הלוהטות מתלבטות אם להעמיס עוד קצת גפילטע או חריימה על הצלחת, ומשחררות עוד כפתור במכנסיים או שהן משתלטות על עצמן? ומה הטיפים שלהן בשבילנו?
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
ציפי שביט: העיקר לשמוח ולעזאזל הקילוגרמים
"לפני שבוע הגעתי למסעדה עם אבישקי, בעלי הטבעוני. הוא אמר למלצרית "אני לא אוכל בשר, לא דגים, לא ביצים, לא גבינות - מה כדאי לי להזמין?" אז המלצרית אמרה לו: "תזמין מונית ועוף מפה" (צוחקת). האמת שרק מהמחשבה של כמה אוכל יהיה בחג, אני כבר חייבת לפתוח כפתור: גפילטע, אורז, סלמון, עוף, עוגות וגלידה. אני חושבת שאנסה לקום מהשולחן דקה לפני שאני מתפוצצת, לעשות הליכה ארוכה אחרי, לארוז את כל המנות האחרונות שנשארות ולתת לאורחים, להגיע עם בגדים רחבים, לדבר יותר מלאכול, ובעיקר לשמוח כל דקה שכל אהובי לבי לידי, וקיבינימט קילו יותר או פחות. שנה נהדרת, של שמחה, נכדים והופעות. בריאות ואושר גדול!"
חני נחמיאס: המילה פיתוי לא קיימת בלקסיקון
"בגדול, אני חושבת שאני בהחלט 'פריקית' גדולה של בריאות. בארבע השנים האחרונות אני מתנזרת לחלוטין מפחמימות, מגלוטן ומסוכר, ומוותרת על מנות אחרונות, על פסטות ועוד. אני מרגישה שהגוף מודה לי על כך - נעים לי ואני מרגישה מלאת חיוניות. אני לא מרגישה שאני מוותרת או מפסידה משהו, כי פשוט התרגלתי לאורח החיים הזה. מעבר לכך, אני גם מתאמנת באופן קבוע בחדר הכושר, ומשלבת בלו"ז לפחות 3 אימונים בשבוע. ומאחר שמדובר כאמור באורח חיים, אני לא חווה קשי מיוחד בחג כי המילה 'פיתוי' לא קיימת בלקסיקון. גם אם אני אוכלת מעט יותר, אני לא מעלה במשקל".
עדן הראל: החג נועד לחגיגות
"בגדול אני ממש אני לא הכתובת לשאלה הזאת (צוחקת). מבחינתי, חג נועד כדי לאכול טוב! אחרי החג אני משתדלת לשמור יותר".
מעיין אשכנזי: "מאמינה בחטאים הקטנים"
"הגישה שלי בחגים היא גם זו שאני מאמצת באופן כללי בחיים. באופן כללי, אני מאמינה בהנאות ובחטאים קטנים. הניסיון שלי כמאמנת לימד אותי שלא באמת צריך להימנע או להרגיש שאסור. מותר לטעום ומותר ליהנות בחגים ובאירועים, אך כמובן שחשוב לעשות זאת במידה. כל עוד משלבים שגרה של פעילות גופנית, אימונים ותזונה נכונה בריאה ויום למחרת חוזרים לשגרה, אפשר וצריך להרשות לעצמנו להתפנק. אז תיהנו, תחגגו, תשמחו ותעשו הרבה ספורט".
טיטי איינהו: שומרת את הקלוריות לארוחת החג
״בתקופת החגים חשוב להיות מודעים למה שאנחנו מכניסים לפה וגם להיות כל הזמן עם היד על הדופק. האווירה החגיגית עם בני המשפחה, המאכלים הטעימים ובעיקר הקינוחים יכולים להשפיע על הגזרה בלי שנשים לב לכך. לכן אני משתדלת לתכנן את הארוחות ולהגביר את הפעילות הספורטיבית בעיקר בספטמבר. בנוסף, בערב החג, כאשר אני יודעת שצפויה לי ארוחה עשירה בקלוריות, אני שומרת את מרבית הקלוריות לארוחת הערב, ובמהלך היום אוכלת המון ירקות וחלבון ללא פחמימה. יום לאחר הארוחה הכבדה אני יוצאת לטיול שכולל תנועה ופעילות ספורטיבית״.
עוד ב-mako בריאות:
>> מומחית מהרווארד: "שמן קוקוס הוא רעל טהור"
>> שותים מים אחרי שאכלתם מתוק? תפסיקו מיד
>> סובלים מחרדה? הטריק הזה יעזור לכם בקלות
פולה בליק, הקוסמטיקאית של הסלבס: בעיקר חלבון וירקות
"תקופת החגים הבאה עלינו לטובה היא תקופה מדהימה של משפחתיות, סעודות ואוכל עשיר בטעמים. כמו כל דבר בחיים, אני חושבת שהכל עניין של מינונים. אם אני אוהבת אוכל מסוים, אני משתדלת לא להימנע לחלוטין מאכילתו, אלא לאכול אותו בכמויות קטנות. בנוסף, אני משתדלת לא להגיע רעבה לארוחת החג, כי הרעב גורם לטרוף מכל הבא ליד בלי לחשוב יותר מדי. מעבר לזה, אני משתדלת שהצלחת שלי תכיל בעיקר חלבון וירקות ופחות פחמימות, שותה מים ונמנעת ממשקאות ממותקים. לגבי הקינוח – אני אוהבת לאכול תפוח בתנור שעליו אני מפזר מעט קינמון וכשהוא חם, זוללת עם כף גלידת סורבה - גם מתוק וגם סביר לחלוטין מבחינה קלורית. כמו כן, אני תמיד משתדלת לקזז את הארוחה יום למחרת ולבצע פעילות ספורטיבית".
לאה שנירר: תפוח (בלי דבש) לפני הארוחה להרגעת הרעב
"כמי שחיה ונושמת ספורט ואורח חיים בריא, אני מקפידה על כושר ושומרת על הגזרה במהלך כל השנה ובייחוד בתקופות החגים. אני מודה שכמו רבים, גם אני אוהבת עוגות דבש ומאכלים מבושלים וחגיגיים. ואולם, מאחר ששגרת היומיום שלי מלאה בפעילות ספורטיבית, גם אם אכלתי יותר מהרגיל אני לא רואה סיבה להתרגש. אני מסתכלת קדימה ומתכננת את האימון של יום למחרת.
טיפ שלי לערב החג: אל תימנעו מאוכל לאורך היום ואל תגיעו רעבים לשולחן. אכלו תפוח אחד - בלי דבש - כחצי שעה לפני הארוחה. זה ירגיע את הבטן וכך תגיעו שקולים יותר לארוחת החג ותדעו לבחור בלי להתנפל על האוכל".